Πάτρα: Η ένσταση των κατοίκων της Κανακάρη πάει πίσω το θέμα της αντιδρόμησης

Η προσφυγή των 12 κατοίκων της οδού Κανακάρη στην ειδική επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, πάει πίσω το θέμα της αντιδρόμησης και των σχεδίων της δημοτικής αρχής, τινάζοντας στον αέρα τον προγραμματισμό του.

Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να περιμένει την απόφαση της ειδικής επιτροπής επί της ένστασης και για τον λόγο αυτό ματαίωσε τη σύσκεψη που ήταν να γίνει για την Κανακάρη στην οποία είχαν προσκληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και που θα ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη.

Στη σύσκεψη αυτή θα λαμβάνονταν αποφάσεις για το τρόπο που θα εξελισσόταν η αντιδρόμηση, αλλά και για τον ακριβή χρόνο υλοποίησης της. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ειδική επιτροπή της Αποκεντρωμένης θα αποφασίσει για το θέμα της ένστασης στα τέλη του 2018.

Ο Δήμος από την πλευρά του θα καταθέσει εγγράφως την ερχόμενη εβδομάδα τις δικές του προτάσεις για το ζήτημα της αντιδρόμησης, έτσι ώστε να ληφθούν υπόψη και οι δικές του θέσεις.

Όπως υποστηρίζει ο Δήμος το επιχείρημα των κατοίκων ότι ελήφθησαν τοπικές κανονιστικές ρυθμίσεις και ότι δεν υπήρξε η απαιτούμενη πλειοψηφία για το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της Πάτρας, δεν θα έχει τύχη στην ειδική επιτροπή.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Δήμου οι αποφάσεις για την αντιδρόμηση της Κανακάρη δεν είναι τοπικές κανονιστικές ρυθμίσεις, αλλά εντάσσονται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό που έχει εγκριθεί εδώ και χρόνια.

Ωστόσο, το θέμα της αντιδρόμησης είναι σίγουρο πλέον ότι θα καθυστερήσει και στις σκέψεις των ανθρώπων του Δήμου είναι πλέον να αφήσουν στην άκρη το σχέδιο για την σταδιακή ολοκλήρωση του έργου και να προχωρήσει μια και καλή στην συνολική της.


Πηγή