Πάτρα: Οι οργανώσεις της αριστεράς για το φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου στο Παράρτημα

"Καλούμε τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της Πάτρας στην πορεία που διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι και σωματεία, το Σάββατο 17/11 στις 18.00 από το Παράρτημα. Το Πολυτεχνείο δεν χωράει σε μουσεία. Το Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών ήταν ο χώρος της εξέγερσης των φοιτητών και του λαού της Πάτρας που ανέτρεψε τη χούντα των συνταγματαρχών. Οι αγώνες αυτοί εμπνέουν σήμερα την πάλη του λαού και της νεολαίας και δεν λησμονούνται.

Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο σήμερα που το ψωμί, η δουλειά, η παιδεία και η ελευθερία του λαού τσακίζονται βίαια από τα μέτρα λιτότητας και την καταστολή του κράτους.

Συνεχίζουμε στο δρόμο του Νοέμβρη παλεύοντας ενάντια σε όσους φτωχοποιούν και εξευτελίζουν το λαό. Ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που σφιχταγκαλιάζεται με τους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ, προωθεί νέα πολεμικά σχέδια στην περιοχή μας ,αφήνει ανέπαφους τους μνημονιακούς νόμους παρά τη «έξοδο» από τα Μνημόνια.

Ο χώρος του Παραρτήματος αποτέλεσε κέντρο αγώνων στην πόλη, από το Πολυτεχνείο του ’73, τις καταλήψεις του ‘91 μέχρι την μεγαλειώδη εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008. Αποτελεί σημείο αναφοράς της πάλης -ειδικά της νεολαίας- ενάντια στα μνημόνια, την κρατική καταστολή, το φασισμό και τον εθνικισμό, για την ανάπτυξη του ασυμβίβαστου αγώνα και της πολιτικής ανεξαρτησίας της εργατικής τάξης από τον ιμπεριαλισμό, την αστική τάξη και τα κόμματα της, τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Τώρα όσο ποτέ είναι επίκαιρη και αναγκαία αυτή η πάλη, καθώς η κυβέρνηση τάζει ψευδώς στο λαό επιστροφή στην «κανονικότητα», ενώ οι αστικές τάξεις στην Ελλάδα, την ΕΕ και σε όλο το κόσμο ετοιμάζονται για ένα πρωτοφανή γύρο επίθεσης στους λαούς -μαζί και το δικό μας- λόγω της αδυναμίας ξεπεράσματος της παγκόσμιας κρίσης!

Η επέτειος του Πολυτεχνείου πρέπει και μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για το σύγχρονο «Ψωμί, δουλειά, ειρήνη, παιδεία, ελευθερία», για τη νικηφόρα πάλη κόντρα σε όσους θέλουν το λαό τσακισμένο και με σκυμμένο κεφάλι.

Ταυτόχρονα, επιδιώκουμε μέσα από ανοιχτές διαδικασίες συντονισμού την κοινή δράση των δυνάμεων της μαχόμενης αριστεράς και μια κοινή διαδήλωση από τον ιστορικό χώρο του Παραρτήματος όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος ώστε να μη χαθεί η εξέγερση του ‘73 στη λήθη, για να συνεχίζουμε στο δρόμο του Νοέμβρη.
Καλούμε όλο το λαό και τη νεολαία, τα σωματεία και τους συλλόγους να συμμετάσχουν στο τριήμερο εορτασμό στο Παράρτημα!
Όλοι-ες στην πορεία του Πολυτεχνείου το Σάββατο7/11 στις 18:00" αναφέρει η ανακοίνωση.


Πηγή