Πάτρα: Ο Γιώργος Μαυραγάνης έδωσε το παρόν σε εκδήλωση για τα προβλήματα των γυναικών (φωτο)

Πάτρα: Ο Γιώργος Μαυραγάνης έδωσε το παρόν σε εκδήλωση για τα προβλήματα των γυναικών (φωτο) Πάτρα: Ο Γιώργος Μαυραγάνης έδωσε το παρόν σε εκδήλωση για τα προβλήματα των γυναικών (φωτο)

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη σύζυγό του Κατερίνα Αρβανίτη, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με γυναίκες της Πάτρας, με θέμα τις γυναίκες και τα προβλήματα που τις απασχολούν έδωσε το «παρόν» ο Αχαιός πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, χθες το απόγευμα. Χαιρετισμό απηύθυνε στην εσπερίδα η πρώην Υφυπουργός και πρώην Γραμματέας Ισότητας των Δύο Φύλων Ζέττα Μακρή, τονίζοντας τη σπουδαιότητα των γυναίκων στη διαμόρφωση της πολιτικής και των εξελίξεων στην κοινωνία. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η Κατερίνα Αρβανίτη, η οποία επεσήμανε ότι η θέση της γυναίκας σήμερα είναι καταλυτική σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου και προσκάλεσε τις γυναίκες που συμμετείχαν σε ένα γόνιμο διάλογο για τα προβλήματα της κοινωνίας και της περιοχής.

Ο Γ. Μαυραγάνης τόνισε από την πλευρά του ότι οι γυναίκες αποτελούν το δυναμικό στοιχείο της κοινωνίας και για αυτό πιστεύει ότι πρέπει να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο, καθώς διαπιστώνει καθημερινά ότι η Αχαϊα υποβαθμίζεται και υποφέρει από ανεργία, φτώχεια, αδυναμία προσέλκυσης επενδύσεων κ.ά.

«Διαθέτουμε δυνατότητες οι οποίες παραμένουν αναξιοποίητες. Λυπάμαι που βλέπω τον τόπο μας σήμερα να υστερεί έναντι άλλων νομών της πατρίδας μας» ανέφερε ο πρώην Υφυπουργός και εξέφρασε την άποψη ότι οι γυναίκες μπορούν να διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. «Μπορεί να αλλάξει αυτή η εικόνα της υποβάθμισης τόσο στις πόλεις όσο και στα χωριά της Αχαϊας» πρόσθεσε ο Γ. Μαυραγάνης και κάλεσε τις γυναίκες, οι οποίες βρίσκονται πάντα στην πρωτοπορία, να ηγηθούν αυτής της κοινωνικής μάχης.

Ο πρώην Υφυπουργός μοιράστηκε με το ακροατήριο της εκδήλωσης το όραμά του για τη Νέα Αχαϊα. «Η Νέα Αχαϊα δεν είναι μια πολιτική θεωρία που την εκφράζω για να ακουστεί ευχάριστα στα αφτιά των πολιτών. Πρέπει να αποφασίσουμε ότι θέλουμε να κάνουμε πράξη το όραμα για τη Νέα Αχαϊα μέσα στα επόμενα χρόνια, ακολουθώντας μια συγκεκριμένη στρατηγική» επεσήμανε. Και συμπλήρωσε: «Το 2019 θα έχουμε εκλογές και η εικόνα της Ελλάδας θα αλλάξει με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία μαζί με την Ελλάδα να αλλάξει και η Αχαϊα. Ας προβληματιστούμε, ας συζητήσουμε και ας πάρουμε την απόφαση να αλλάξουμε την πορεία του τόπου μας προς το καλύτερο. Να την κάνουμε μια περιοχή για την οποία θα αισθανόμαστε υπερήφανοι με τις επιτυχίες της…».

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος των ομιλητών με τις γυναίκες που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Πάτρα: Ο Γιώργος Μαυραγάνης έδωσε το παρόν σε εκδήλωση για τα προβλήματα των γυναικών (φωτο) Πάτρα: Ο Γιώργος Μαυραγάνης έδωσε το παρόν σε εκδήλωση για τα προβλήματα των γυναικών (φωτο)


Πηγή