Πάτρα: Ο Γιώργος Μαυραγάνης συζήτησε ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις εστίασης

Ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις εστίασης συζήτησε ο Αχαιός πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, με το προεδρείο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας.

Οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών του κλάδου αναφέρθηκαν στον υψηλό ΦΠΑ που είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν και στις εργοδοτικές εισφορές που επιβαρύνουν της λειτουργία τους. Ο Γ. Μαυραγάνης τους υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2013 μείωσε τον ΦΠΑ στην εστίαση και τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί δημόσια ότι θα το κάνει πράξη όταν εκλεγεί πρωθυπουργός της χώρας. Για τις ασφαλιστικές εισφορές ανέφερε ότι είχαν μειωθεί την περίοδο που μετείχε ο ίδιος στο κυβερνητικό σχήμα, κάτι με το οποίο συμφώνησαν οι παρευρισκόμενοι, και δεν υπάρχει καμία αντίρρηση εκ μέρους της ΝΔ να επαναληφθεί προκειμένου να διευκολυνθεί η επιχειρηματικότητα.

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε αφορούσε τους περιστασιακά απασχολούμενους. Οι επαγγελματίες εστίασης ζητούν μεγαλύτερη ευελιξία στο γραφειοκρατικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους. Ο Γ. Μαυραγάνης υποστήριξε την άποψη ότι μπορεί να υιοθετηθεί από την Ελλάδα το μοντέλο που ακολουθούν άλλες χώρες μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία ο εργοδότης θα δηλώνει σε πραγματικό χρόνο τον εργαζόμενο, αλλά και τρόπους με τους οποίους θα μπορούν να είναι όλες οι πλευρές συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις τους με ταχύτητα.


Πηγή