Πάτρα: Πραγματοποιήθηκε η λαϊκή συνέλευση του Νοτίου Διαμερίσματος

Πάτρα: Πραγματοποιήθηκε η λαϊκή συνέλευση του Νοτίου Διαμερίσματος Πάτρα: Πραγματοποιήθηκε η λαϊκή συνέλευση του Νοτίου Διαμερίσματος

Την Παρασκευή 16 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή κατοίκων η λαϊκή συνέλευση του Νοτίου Διαμερίσματος για την σύνταξη του προϋπολογισμό του Δήμου για το 2019.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, οι Αντιδήμαρχοι, Παναγιώτης Μελάς, Χρήστος Κορδάς, Ιουλία Γιαννιτσοπούλου και Δημήτρης Πελεκούδας και η Πρόεδρος του Νοτίου Διαμερίσματος, Άννα Πελεκούδα.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στην παρέμβασή του σημείωσε, μεταξύ άλλων:

«Καλούμαστε σήμερα να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες του πολύ μεγάλου Δήμου μας, με πολύ λίγο προσωπικό και με πετσοκομμένη χρηματοδότηση, αφού η κυβέρνηση, υπηρετώντας τα σχέδια που θέλουν την συρρίκνωση της Τοπικής Διοίκησης και το πέρασμα των δημοτικών υπηρεσιών στα χέρια ιδιωτών, ούτε μας χρηματοδοτεί, ούτε εγκρίνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Στην πόλη μας η νότια περιοχή χρόνια ολόκληρα, πριν εμείς αναλάβουμε την Δημοτική Αρχή, ήταν υποβαθμισμένη. Εργατικές συνοικίες αφημένες στην τύχη τους, χωρίς καμία παρέμβαση για την καλυτέρευση, από κάθε πλευρά, των συνθηκών ζωής των κατοίκων. Έχουμε να κάνουμε με μια πολιτική που για τον λαό δεν κάνει τίποτε. Είναι υπέρ των λίγων που κατέχουν τα κεφάλαια.

Ο Δήμος χρειάζεται προσωπικό για να μπορέσει να κάνει καθημερινά έργο για τον λαό και να καλύπτει όλες του τις καθημερινές ανάγκες. Έχουν να γίνουν προσλήψεις από το 1998, αν εξαιρέσουμε το 2005 που έγινε η μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, όσων εργαζόταν μέχρι τότε στο Δήμο. Σήμερα πολλοί εργαζόμενοι είναι στο κατώφλι της συνταξιοδότησης και ο Δήμος θα μείνει με πολλά κενά στις υπηρεσίες του.

Ζητάμε 1.000 άτομα μόνιμο προσωπικό για να υλοποιήσουμε αναγκαίες παρεμβάσεις στις λαϊκές συνοικίες.

Χρειαζόμαστε εργαζόμενους για να λειτουργεί ο Δήμος. Πήγαμε και στην Αθήνα στον πλευρό των 8μηνιτών για να στηρίξουμε τον αγώνα τους για δουλειά, συναντήσαμε όμως και πάλι άρνηση. Πώς θα γίνουν τα έργα; Πώς θα καθαρίζουμε την πόλη μας; Πώς θα υπάρξουν μισθοί να μπαίνουν στα σπίτια των λαϊκών οικογενειών; Πρέπει να κάνουμε αγώνες για να τα πετύχουμε αυτά.

Με αυτές τις τεράστιες δυσκολίες εμείς προχωράμε. Ο Λαδόπουλος θα αξιοποιηθεί. Οι Νότιες συνοικίες μας θα αποκτήσουν το εργοστάσιο τέχνης που θα ανακαινιστεί από την αρχή. Θα αποκτήσουν στο χώρο των σφαγείων, το καρναβαλικό κέντρο με έκθεση, εργαστήρι κλπ. Θα γίνει το Αθλητικό κέντρο. Συγκρουστήκαμε για να έχουν οι νότιες εργατικές συνοικίες το Νότιο Πάρκο ένα τόσο σημαντικό χώρο αναψυχής. Στον Κόκκινο Μύλο κάνουμε άλλο πάρκο και είμαστε στα δικαστήρια σαν να κάναμε έγκλημα που φτιάχνουμε έναν ακόμη χώρο για τις λαϊκές εργατικές οικογένειες.

Με τους αγώνες μας μαζί με τους κατοίκους πετύχαμε και αναγκάσαμε αυτούς που κυβερνούν να αποδεχτούν την υπογειοποίηση του τρένου μέχρι τον Άγιο Διονύσιο και θα αποκτήσει η πόλη ένα σημαντικό γραμμικό πάρκο σε όλο της το μήκος. Και αυτό δεν θα μείνει εκεί. Με τους αγώνες μας που είμαστε πάντα έτοιμοι να κάνουμε μαζί σας, θα πετύχουμε την πλήρη υπογειοποίηση του τρένου σε όλη την διαδρομή του μέσα στην Πάτρα, και στις νότιες συνοικίες. Οι κυβερνώντες έχουν καταλάβει ότι με μας έχουν μπλέξει.

Στα Ζαρουχλέϊκα θα γίνουν παρεμβάσεις σε 3 περιοχές με το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης. Τρεις περιοχές που τώρα είναι υποβαθμισμένες θα αλλάξουν εντελώς όψη.

Για να γίνουν περισσότερα χρειάζεται ενότητα και αγώνας. ‘Ο,τι χάνει ο λαός μας το κερδίζουν αυτοί που συγκεντρώνουν τον πλούτο. Κι όσο περνάει το «διαίρει και βασίλευε» αυτό θα συμβαίνει. Τα χρήματα που δικαιούται ο λαός μας θα πηγαίνουν ακόμα και για να λύνουν το πρόβλημα της Αμερικής αγοράζοντας από εκεί εξοπλιστικά. Ενωμένοι θα ανατρέψουμε όλα αυτά που μας καταδυναστεύουν.»

Στην συνέχεια έγιναν παρεμβάσεις, ερωτήσεις και επισημάνσεις από εκπροσώπους συλλόγων και κατοίκους και δόθηκαν απαντήσεις από τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους. Τονίσθηκαν, μεταξύ άλλων, ζητήματα αναβάθμισης των νότιων συνοικιών, ζητήματα καθαριότητας κλπ.

Στην λαϊκή συνέλευση του Ανατολικού Διαμερίσματος συμμετείχαν επίσης, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Εργατικών Κατοικιών Ταραμπούρα, Τέρψης, Κρύα Ιτεών, Λεύκας, Εργατικών Κατοικιών Πάτρα 8 Ιτιές, Νεάπολης, Γονέων 61ου Δημοτικού Σχολείου, Γονέων 47ου Δημοτικού Σχολείου, Κυψέλης.

Πάτρα: Πραγματοποιήθηκε η λαϊκή συνέλευση του Νοτίου Διαμερίσματος


Πηγή