Πάτρα: Σε καλό δρόμο το ζήτημα των απολυμένων μουσικών της Δημοτικής Μπάντας

Σε καλό δρόμο βρίσκεται το θέμα της Δημοτικής Μπάντας και της επανεστελέχωσης της με τους μουσικούς που αποτελούσαν το δυναμικό της για χρόνια και οι οποίοι είχαν απολυθεί.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο Δήμος Πατρέων έχει καταφέρει και έχει βρει τρόπο για την επαναπρόσληψη τους μέσα από την προκήρυξη νέου διαγωνισμού.

Η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη όμως όλα δείχνουν ότι το πράγμα θα έχει αίσια κατάληξη, με τους 15 με 20 μουσικούς που απολύθηκαν πριν από μερικά χρόνια από την Δημοτική Μπάντα, να προσλαμβάνονται και πάλι.

Η διαφορά βέβαια είναι ότι η πρόσληψη τους αυτή δεν θα είναι μόνιμη αφού με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο, οι μόνιμες προσλήψεις είναι απαγορευτικές. Θα είναι με την μορφή εξάμηνης ή και οχτάμηνης σύμβασης, με τον Δήμο έτσι να παίρνει μια παράταση στην οριστική λύση του προβλήματος, αφού στόχος του είναι να καταφέρει να λειτουργήσει η Δημοτική μπάντα με τους μουσικούς που ήταν πριν.

Το όλο θέμα είχε προκαλέσει αρκετή ένταση σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού όταν οι απολυμένοι μουσικοί είχαν ζητήσει την άμεση επαναλειτουργία της Δημοτικής Μπάντας, κατηγορώντας την δημοτική αρχή για κοροϊδία.

Παράλληλα, είχαν εκφράσει την διαφωνία τους στην δημοτική αρχή για την σύσταση δημοτικής μουσικής μέσω σωματείου που θα είναι σε θέση να προλαμβάνει σε προσωρινές θέσεις ελεύθερους επαγγελματίες.

Εφόσον όλα πάνε καλά τότε η Δημοτική Μπάντα που αποτελεί έναν θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της Πάτρας, θα λειτουργήσει σε πλήρη μορφή, όπως ήταν πριν.

Αυτή τη στιγμή η Δημοτική Μπάντα υπάρχει τυπικά με εφτά μόλις μουσικούς και τους υπολοίπους να είναι απολυμένοι, ζητώντας να επανέλθουν άμεσα στις θέσεις τους.

Ο Δήμος Πατρέων, έχοντας δεσμευτεί προεκλογικά για την επαναλειτουργία της Δημοτικής Μπάντας, έχει κάνει τρεις προσπάθειες σε αυτή την κατεύθυνση και μένει να δούμε αν τελικά θα δοθεί η λύση που ήθελε, έστω και προσωρινά.


Πηγή