Πάτρα: Συνάντηση με την Πρυτανεία για τους φοιτητές της Εστίας του Πανεπιστημίου

Κρίσιμη συνάντηση θα έχουν οι φοιτητές της εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών, την Δευτέρα, με την Πρυτανεία.

Θέμα της συνάντησης που γίνεται στις 11 το πρωί, μετά από πρωτοβουλία του συλλόγου οικότροφων της εστίας, είναι τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ειδικότερα, το τελευταίο διάστημα, όσοι διαμένουν εκεί, αλλά και όσοι σιτίζονται από το εστιατόριο. Βασικό θέμα που απασχολεί τους φοιτητές είναι τι θα γίνει με την ανακαίνιση και την συντήρηση του κτιρίου.

Το κτίριο είναι σε κακή κατάσταση και υπάρχει πρόβλημα για αυτούς που διαμένουν εκεί, ενώ είναι απαραίτητες πλέον οι εργασίες συντήρησης του από τις φθορές και την υγρασία. Ένα ακόμα ζήτημα είναι και το κτίριο της εστίας που έχει καταστραφεί για το οποίο ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα.

Οι φοιτητές που διαμένουν σε ξενοδοχεία, γνωρίζοντας ότι ανά πάσα στιγμή εφόσον το Ινστιτούτο Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης δεν πληρώσει τους ξενοδόχους (κάτι που έχει γίνει στο παρελθόν) απειλούνται με έξωση, αναγκάζονται και πληρώνουν τα έξοδα μετακίνησης για να πάνε το ξενοδοχείο τους στο Πανεπιστήμιο, αφού λεωφορειακή γραμμή δεν υπάρχει.

Ένα ακόμα θέμα που τους απασχολεί είναι το ζήτημα με τα αδέσποτα, καθώς αρκετοί φοιτητές που διαμένουν στην εστία έχουν παραπονεθεί για τον αριθμό τους που αυξάνεται συνεχώς, ενώ τα φροντίζουν φιλόζωοι, εργαζόμενοι και σπουδαστές.

Εξάλλου, σίγουρα τους ενδιαφέρει το θέμα του πετρελαίου αφού είμαστε στον χειμώνα και δεν θέλουν να γίνει αυτό που κατά περιόδους γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, όταν ξυλιάζανε από το κρύο, χωρίς να υπάρχει παράλληλα και ζεστό νερό.

Ένα ακόμα σημείο που τους απασχολεί είναι το θέμα του φαγητού και τις σίτισης τους, σε ποια κατάσταση, δηλαδή, βρίσκεται το αποθεματικό με τα τρόφιμα, καθώς πέρυσι υπήρξε ένα διάστημα που έτρωγαν συνεχώς μακαρόνια και όσπρια, φτάνοντας στο προσωρινό κλείσιμο του εστιατορίου.

Γενικώς, υπάρχουν πολλά ζητήματα και οι φοιτητές που έμειναν και πέρυσι στην εστία δεν θέλουν να ξαναζήσουν τις κακές εμπειρίες που είχαν αποκομίσει από όλα αυτά τα προβλήματα, απαιτώντας από τους υπευθύνους να λυθούν τα πάντα στην ώρα τους προτού φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο.

Για την ώρα, πάντως, αντιμετωπίζουν όλα αυτά τα προβλήματα με χιούμορ και καλώντας σε συσπείρωση τους φοιτητές της εστίας. Γράφουν χαρακτηριστικά σε σελίδα στα sovcial media: "Όλοι στην κινητοποίηση του συλλόγου της εστίας στις 11 στην πρυτανεία για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε το τελευταίο διάστημα. Πρέπει όλοι να δώσουμε το παρόν και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα".

Πάτρα: Συνάντηση με την Πρυτανεία για τους φοιτητές της Εστίας του Πανεπιστημίου


Πηγή