Πάτρα: Συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης Αξιωματικών με τον Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο

Με αφορμή την επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στην πόλη των Πατρών την 23-11-2018, το Προεδρείο της Ένωσης Αξιωματικών συναντήθηκε μαζί του καταθέτοντας υπόμνημα θέσεων – προτάσεων της ένωσης που αφορούν οικονομικά – ασφαλιστικά – θεσμικά και λειτουργικά ζητήματα του αστυνομικού προσωπικού, τόσο σε γενικό, όσο και τοπικό επίπεδο.

Στην συνάντηση αναπτύχθηκαν αναλυτικά οι πτυχές και οι θέσεις μας επί των ανωτέρω θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος στη βάση που αυτά έχουν τεθεί στο διεκδικητικό πλαίσιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας ( Π.Ο.ΑΞΙ.Α ), ενώ αναφορικά με τα θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, έγινε αναφορά στο οξύ κτιριακό πρόβλημα των Δ.Α Αχαΐας, Αιτωλίας και υπηρεσιών της Δ.Α. Ηλείας, τέθηκαν τα θέματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των Υπηρεσιών της Περιφέρειάς μας, το ζήτημα άντλησης πόρων για την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, και τέλος οι δυσλειτουργίες του εφαρμοζόμενου σχεδίου αστυνόμευσης Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.
Ο κ. Αρχηγός δήλωσε πως έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις όσον αφορά τη λύση του κτιριακού προβλήματος των Δ.Α Αχαΐας και Αιτωλίας, καθώς και ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ αναφορικά με την τροποποίηση του επιχειρησιακού προγράμματος του ΕΣΠΑ και την ένταξη της ΕΛ.ΑΣ ως φορέα υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος, μέσω του οποίου θα καταστεί η εφικτή η προμήθεια υπηρεσιακών οχημάτων και λοιπού υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Τέλος αναφορικά με την εφαρμογή του σχεδίου αστυνόμευσης Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ., δήλωσε πως αυτό θα αξιολογηθεί κατά την εφαρμογή του και θα υπάρξουν τροποποιήσεις για την βελτίωση του παραγόμενου αποτελέσματος.


Πηγή