Πάτρα: Την Κυριακή μιλά ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος σε εκδήλωση του κύκλου “Μαγναύρα”

Εκδήλωση του κύκλου «Μαγναύρα» για τον ευρύτερο ελληνικό πολιτισμό με θέμα «Ελλάδα – Κύπρος: από τη ζώνη ειρήνης, κοιτώντας τη ζώνη του πολέμου» θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 11/11/2018 στις 19.30 το απόγευμα.

Πιο συγκεκριμένα έχει προσκληθεί να μιλήσει ο Άγγελος Συρίγος, Αναπλ. Καθηγητής του τμήματος Διεθνών & Ευρωπαικών σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι εξαιρετικά ρευστή ενώ οι αλλαγές στην ευρύτερη περιοχή αρχίζουν να θυμίζουν την περίοδο 1989-90 με την κατάρρευση του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον στην Ελλάδα ακούγονται συχνά ερωτήματα του τύπου «θα τα βάλει η Τουρκία με τους Αμερικανούς;» ή «τί θα κάνουν οι Ισραηλινοί;». Το θέμα μας όμως δεν είναι τι θα κάνουν παλαιοί και νεότεροι σύμμαχοι των χωρών μας. Το πραγματικό ερώτημα που θα έπρεπε να θέτουμε είναι: «τι κάνουμε εμείς;».

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Μιχαλακοπούλου 58 (πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου), Πάτρα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    10 Νοεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία