Πάτρα:Η Ευρώπη του σήμερα και του αύριο (Φωτο)

Σ' ερωτήσεις του κοινού για την Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ενωμένη Ευρώπη απάντησε, ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (DG Regio) Μαρκ Λεμέτρ, σ' εκδήλωση που οργάνωσε το απόγευμα της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου, στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct Patras».
Ο κ. Λεμέτρ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις καταστατικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη συνεργασία και στην αλληλεγγύη και απάντησε σ' ερωτήσεις που αφορούσαν τον δημοκρατικό χαρακτήρα της Ευρώπης, την Κοινή Αγροτική Πολιτική, τις μεταναστευτικές ροές, τον τρόπο που κατανέμεται ο προϋπολογισμός της, τ' αποτελέσματα που έχουν οι πολιτικές της στην καθημερινότητα των πολιτών.
«Καθένας από εμάς μπορεί να διαπιστώσει στην καθημερινότητά του τις αλλαγές που φέρνει η Πολιτική Συνοχής. Το σχολείο που κτίστηκε στη γειτονιά μας, ο δρόμος που διασχίζουμε για να πάμε στη δουλειά μας, τα προγράμματα που βοήθησαν κάποιους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και κάποιους άλλους να ενισχύσουν την επιχείρησή τους», αναφέρθηκε στην αρχική του τοποθέτηση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας. Και πρόσθεσε: «Τέτοιου είδους έργα αποτελούν απόδειξη ότι οι ευρωπαϊκοί πόροι αξιοποιούνται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την καταπολέμηση της ανεργίας, την τεχνολογική αναβάθμιση και την προστασία του περιβάλλοντος».
Τη συζήτηση, συντόνισε ο δημοσιογράφος Ζώης Μαρίνος, ενώ υπήρχε ταυτόχρονη διερμηνεία από την Αγγλική στην Ελληνική γλώσσα και αντίστροφα.
Τον κ. Λεμέτρ συνόδευαν οι συνεργάτες του, Ολυμπία Παπαγιαννακοπούλου, στέλεχος Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας και ο Βασίλης Κονίδας, στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    23 Νοεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Αχαΐα