Πώς πήγαμε το καλοκαίρι με τις φωτιές στην Αχαΐα – Μια πρώτη αποτίμηση

Μπορεί η φετινή αντιπυρική περίοδος να ήταν τραγική για την Αττική καθώς η φωτιά στο Μάτι άφησε σχεδόν 100 νεκρούς πίσω της, ωστόσο για την Αχαΐα ήταν η καλύτερη αντιπυρική περίοδος. Αυτό ανέφερε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής νομού Αχαΐας Νίκος Ρουμελιώτης στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου της Αχαΐας.

Σύμφωνα με την πρώτη αποτίμηση που έγινε οι καμένες εκτάσεις είναι πολύ λιγότερες φέτος και κυρίως χορτολιβαδικές ή εκτάσεις με υπολείμματα και καλάμια.

Ο Διοικητής Νίκος Ρουμελιώτης ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Αχαΐας συνεδρίασε χθες μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και για την προετοιμασία και τον σχεδιασμό ενόψει της αντιπλημμυρικής.

« Ο απολογισμός για την αντιπυρική περίοδο 2018 ήταν θετικότατος και καλύτερος των τελευταίων ετών. Αυτό οφείλεται στην προετοιμασία αλλά και την έγκαιρη επέμβαση και συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων κατά την εκδήλωση του φαινομένου δήλωσεο κ. Αλεξόπουλος και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του σχεδιασμού όπως αυτός αποφασίζεται από το εαρινό ΣΟΠΠ, και πρόσθεσε ότι εν όψη της χειμερινής περιόδου, παρά την έλλειψη πόρων, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αχαΐας έχει προβεί σε προληπτικούς καθαρισμούς υδατορεμάτων προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινόμενων με προτεραιότητα σε κατοικημένες περιοχές και βρίσκεται σε ετοιμότητα με μέσα και υλικά για να περιοριστούν τα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό.

Πρόσθετα ο κ. Αλεξόπουλος συγχάρηκε το προσωπικό όλων των φορέων που επανειλημμένα εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες για να σωθούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες πολιτών και πρόσθεσε ότι οφείλουμε επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στις εθελοντικές ομάδες που προσφέρουν αφειδώς τις πολύτιμες υπηρεσίες τους όποτε και να τους ζητηθούν".


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    1 Νοεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία