Προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές με τα ίδια «μέσα» τα… παλιά

✔ Όπως όλα δείχνουν, με τα ίδια μέσα, τα παλιά, ετοιμάζεται η παρούσα δημοτική Αρχή να διεκδικήσει εκ νέου τους δημαρχιακούς θώκους. Είναι μια δουλειά που την γνωρίζει άριστα. Με αυτή πορεύτηκε τόσα χρόνια στα έδρανα της αντιπολίτευσης και σχεδόν 5 χρόνια επικεφαλής του Δήμου. Τι κι αν όλα έχουν γυρίσει μπούμερανκ; Τι κι αν δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο από όλες τις ανοησίες που τάιζε τον κόσμο τόσα χρόνια;

«Ένα επαναλαμβανόμενο ψέμα, γίνεται αλήθεια»*. Αυτό, κι άλλα πολλά τσιτάτα διδάχτηκε στα κομματικά θρανία.

✔ Μήνες τώρα έχουν ξεκινήσει μια επικοινωνιακή «επίθεση» προβολής ενός ανύπαρκτου έργου, με κάθε μέσο θεμιτό και αθέμιτο. Τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου (facebook) ήταν το πρώτο εργαλείο που ανερυθρίαστα μετέτρεψαν σε όργανο προπαγάνδας. Και στη συνέχεα έπιασαν δουλειά οι χρήσιμοι ηλίθιοι και οι με ανταλλάγματα… «αυθορμήτως» προσελθόντες.

Τίποτα δεν θα αφήσουν αμαγάριστο.

✔ Λόγοι ηθικής, σεβασμού και πολιτισμού επιβάλουν απόλυτη εχεμύθεια για τους ωφελούμενους των κοινωνικών δομών. Κι όμως οι κοινωνικές δομές του Δήμου Λευκάδας χρησιμοποιούνται για καθαρή προπαγάνδα.Κοινωνικές δομές μάλιστα, που δημιουργήθηκαν από προηγούμενους δημάρχους, τους οποίους κατηγορούσαν για πουλημένους στα μεγάλα συμφέροντα, για μνημονικούς, και γερμανοτσολιάδες.

✔ Μεταχειρίζονται τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας (ΚΑΠΗ) βάζοντάς τους να φωτογραφίζονται είτε σε εκδρομές είτε σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις (χορούς), στέλνουν τις φωτογραφίες στα Μέσα ενημέρωσης, για να μας δείχνουν πόσο καλά περνάνε! Ασχημονώντας, χωρίς ίχνος σεβασμού απέναντι στην ιδιωτικότητα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

✔ Προχθές χωρίς ντροπή, δημοσίευσαν φωτογραφίες από γυναίκες που πήραν μέρος στο πρόγραμμα μέτρησης της Οστικής πυκνότητας, δίπλα στον αντιδήμαρχο και κατά την διάρκεια της εξέτασης. Ολοκληρωτικές νοοτροπίες και πρακτικές. Πόση μούχλα, πόσος κυνισμός, πόση έλλειψη σεβασμού απέναντι στις γυναίκες, που ανταποκρίθηκαν σε ένα κάλεσμα για μια δωρεάν ιατρική εξέταση και βρέθηκαν αντιμέτωπες με το φωτογραφικό φακό. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που οι ίδιοι έδωσαν στην δημοσιότητα μαζί με τις φωτογραφίες, είναι πιθανόν, κάποιες από τις εικονιζόμενες να είναι ασθενείς αφού: «98 από τις εξετασθείσες πάσχουν από οστεοπενία, 29 από οστεοπόρωση και 4 από βαριάς μορφής οστεοπόρωση».

«Ασήμαντα ανθρωπάκια, εξουσιολιγούρηδες που για λίγα γραμμάρια εξουσίας θα πουλούσαν ακόμα και την μάνα τους»**

Φετούλες – φετούλες έκοψαν το Ιόνιο Πέλαγος.
✔ Οικόπεδα τα ονόμασαν. Τα παραχώρησαν σε εταιρείες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου. Το ίδιο έγινε και στην δυτική Πελοπόννησο αλλά και την Κρήτη. Τα Ιόνια νησιά ζουν αποκλειστικά από τον τουρισμό. Όσων το μυαλό δεν έχει ακόμα νερουλιάσει, ας φανταστούν, τι θα είχε συμβεί, όχι μόνο στη Λευκάδα αλλά σε όλα τα Ιόνια νησιά, αν αυτό εφαρμοζόταν με άλλη κυβέρνηση και άλλους δημοτικούς άρχοντες. Σήμερα θα καιγόταν όλο το νησί από τις διαδηλώσεις.

Δεν ήξερε δεν ρώταγε η υποψήφια Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα;
✔ Επισκέφτηκε τις προηγούμενες μέρες τη Λευκάδα, για ενημέρωση περισσότερο, όπως δήλωσε, η υποψήφια Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα. Είναι προς σχολιασμό όλη αυτή η «παλιατζούρα» που βγήκε στην επιφάνεια από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, για να συναντήσει και να συνοδέψει την κ. Κράτσα. Πρέπει να έχουν μεγάλες ελλείψεις στη ΝΔ. Σε έμψυχο υλικό αλλά και σε ιδέες. Για την ακρίβεια είναι βαθειά νυχτωμένοι, αν νομίζουν πως με ληγμένα και πολυχρησιμοποιημένα υλικά μπορούν να ανασυσταθούν.

✔ Αλλά και το «νέο» αίμα που πολυφωτογραφήθηκε κοντά στην υποψήφια Περιφερειάρχη δεν είναι για προβολή, ούτε για παράδειγμα εργατικότητας, σε ό,τι αφορά τα κοινά. Αναφέρομαι σε νυν δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, ο οποίος για 5 χρόνια στο παρόν δημοτικό συμβούλιο, στόμα έχει και μιλιά δεν έχει.

Ο Δημοτικός Σχολιαστής

* Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
**Χρήστος Μπουσιούτας


Πηγή