Πρότυπη Προσχολική Αγωγή «ΡΗΓΑΣ 1970»: “Γιορτάζοντας τους μικρούς τετράποδους φίλους μας!!!”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων το Νηπιαγωγείο μας επισκέφτηκε σε δυο διαδοχικές ημέρες την Κτηνιατρική Κλινική του κύριου Γαλάνη Δημήτρη και το Κτηνιατρικό Κέντρο Πύργου του κύριου Ζέκιου Θάνου και της κυρίας Παντέλη Κέλλυς την άλλη.

Το θέμα των ζώων και ιδιαίτερα της προστασίας και της φροντίδας τους είναι ένα θέμα το οποίο αγγίζει πολύ τις ευαίσθητες παιδικές ψυχούλες.

Γι΄ αυτό και εμείς επιλέξαμε να ενισχύσουμε ακόμα πιο πολύ τα συναισθήματα των παιδιών μας, μεταφέροντας με το σχολικό λεωφορείο την Μισέλ (το αξιαγάπητο σκυλάκι της οικογένειας Ρήγα) στα προαναφερθέντα Κτηνιατρικά Κέντρα για να διαπιστώσουμε αν είναι καλά στην υγεία της.

Εκεί, την οδηγήσαμε στο εξεταστήριο και την ανεβάσαμε στο κατάλληλο κρεβατάκι. Όλα τα παιδάκια με την σειράς τους άκουσαν την καρδούλα της και της έβαλαν θερμόμετρο. Μόλις ο κτηνίατρος τους ενημέρωσε πως όλες οι ενδείξεις ήταν φυσιολογικές «πέταξαν» από τη χαρά τους! Το ίδιο και η μικρή Μισέλ η οποία κουνούσε ασταμάτητα την ουρίτσα της ! Στη συνέχεια ο γιατρός έπρεπε να της κάνει το προγραμματισμένο εμβόλιο της όπως κάνουν και όλα τα παιδάκια. Η Μισέλ μας ήταν πολύ γενναία και δεν παραπονέθηκε καθόλου πράγμα που καθησύχασε τους μικρούς μας φίλους που περίμεναν με αγωνία της αντίδραση της.

Έπειτα, ξεναγηθήκαμε και στους υπόλοιπους χώρους των Κτηνιατρικών Κέντρων. Πήγαμε στο χειρουργικό όπου είδαμε όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι κτηνίατροι για να «κάνουν καλά» τους τετράποδους φίλους μας. Είδαμε νυστέρια, ενέσεις, μάσκες και σχεδόν ότι χρησιμοποιούν και ο δικοί μας γιατροί. Η ξενάγηση μας ολοκληρώθηκε σε ένα δωμάτιο πιο ευχάριστο από τα υπόλοιπα. Ήταν το δωμάτιο όπου περιποιούνται τα ζωάκια, τους κάνουν μπάνιο, τα κουρεύουν κ.τ.λ. Υπήρχε όμως και το δωμάτιο όπου φιλοξενούνται τα άρρωστα ζωάκια το οποίο όμως δεν το επισκεφτήκαμε για την ασφάλεια των παιδιών.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες και των δύο Κτηνιατρικών Κέντρων που μας δέχτηκαν και μας έδωσαν τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε βιωματικά άλλο ένα θέμα που πραγματευόμαστε στο σχολείο μας . Ελπίζουμε ότι με την επίσκεψη μας αυτή θα δυναμώσουμε πιο πολύ την αγάπη των παιδιών για τα ζώα για να μπορούν και αυτά να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.


Πηγή