Ψυχωμένη νίκη για τον Χαρίλαο Τρικούπη επί της Καβάλας

Γ.Σ.Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου – Ε.Κ.Καβάλας 91-81

Τα εύκολα δύσκολα έκαναν οι παίκτες του Τρικούπη, που μπορεί να έφθασαν τελικά σε μία πολύτιμη και σημαντική νίκη, όμως καρδιοχτύπησαν κάπως τους φιλάθλους τους, αφού δεν μπόρεσαν να διαφυλάξουν διαφορά 17 πόντων υπέρ τους (47-30 στα μέσα της Β΄ περιόδου), με αποτέλεσμα οι παίκτες της Καβάλας να ανακάμψουν και να απειλήσουν τους γηπεδούχους με ήττα, πριν ο Πολίτης με καθοριστικά τρίποντα τους δώσει τη χαριστική βολή.

Πραγματικά έγινε ένα πολύ ωραίο και ποιοτικό παιγνίδι, με υψηλό σκορ και τεράστιο ενδιαφέρον προς το τέλος, που ικανοποίησε τους φιλάθλους της πόλης μας, που όταν χρειάστηκε έδωσαν την απαραίτητη ώθηση για να γείρει οριστικά η πλάστιγγα υπέρ των παικτών του Τρικούπη.

Αμφίρροπο ήταν το ξεκίνημα του αγώνα, με τον Τρικούπη να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ (16-10, 20-14) και έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση θα προηγηθεί στην Α΄ περίοδο με 27-22.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έχοντας τον Πολίτη εξαιρετικό, έφθασαν γρήγορα σε διψήφιες διαφορές (36-25, 7.40΄πριν την λήξη) και 47-30 λίγο μετά τα μέσα της περιόδου, που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα. Η έμπειρη όμως Καβάλα αντέδρασε αμέσως και έχοντας ευστοχία στα τρίποντα, κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς μέχρι το ημίχρονο (50-43).

Στην επανάληψη ο αγώνας πήρε δραματικό χαρακτήρα, αφού γρήγορα οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν για πρώτη φορά το σκορ (52-52, 7.15΄πριν τη λήξη της περιόδου) και μπήκαν γερά στη διεκδίκηση της νίκης, με τον Τρικούπη να κρατά στο τέλος της Γ΄ περιόδου ένα μικρό προβάδισμα (69-64). Στην τελευταία περίοδο έγινε μεγάλη μάχη.

Ο Τρικούπης αρχικά προσπάθησε να ξεφύγει στο σκορ (75-66, 7.00’ πριν τη λήξη), αλλά η Καβάλα κατάφερε φθάνοντας στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα αρχικά να ισοφαρίσει (78-78) και στη συνέχεια να προηγηθεί 78-81 με σουτ τριών πόντων.

Σ΄ αυτό το κομβικό σημείο μίλησε η εξέδρα και η καρδιά των παικτών του Τρικούπη, που με τρία συνεχή τρίποντα μέσα σε ένα λεπτό (ένα ο Παπαδιονυσίου και δύο ο Πολίτης), ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση που πήγε να δημιουργηθεί και έφεραν το σκορ 87-81 υπέρ τους, ένα λεπτό πριν τη λήξη.

Στη συνέχεια παίζοντας με την απαραίτητη ψυχραιμία και προσοχή, δεν επέτρεψαν στους παίκτες της Καβάλας να αντιδράσουν και ευστοχώντας σε βολές διαμόρφωσαν το τελικό 91-81.

Μία νίκη που έπρεπε οπωσδήποτε να κατακτήσει η ομάδα του Τρικούπη, για να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία, μετά τις εκτός έδρας αποτυχίες, ενώ παράλληλα έκανε το 2 στα 2 στην έδρα της, που φαίνεται ότι και φέτος θα είναι το μεγάλο της όπλο στη μεγάλη της προσπάθεια για την παραμονή στην Α2 κατηγορία.

Διαιτητές: Βαρδάλος – Αναστόπουλος – Δαρλαμήτσος

Δεκ: 27-22 23-21 19-21 22-17

Γ.Σ.Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου: (Δημητριάδης) Τζόρτζεβιτς 18, Παπαδιονυσίου 15(1), Ντόβας 8(2), Αδαμόπουλος 4, Σταυρόπουλος 6, Χατζηκυριακίδης 6(2), Ξηρός, Δεμερτζής, Αντωνάκης 11(1), Πολίτης 23(5).

Ε.Κ.Καβάλας: (Καραπιπερίδης) Ερεβμπενάγκιε 15(1), Χουχούμης, Καμαράς 19(3), Ναούμης 14(2), Προδρόμου 4, Κουμλέλης 6, Πιεβάλιτσα 6(2), Φλιάτης 5(1), Σκλήβας 12, Παπάς, Σταματογιάννης.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας-AITOSPORTS.GR

The post Ψυχωμένη νίκη για τον Χαρίλαο Τρικούπη επί της Καβάλας appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή