Πύργος: Δυναμική παρουσία σωματείων στο απεργιακό συλλαλητήριο (PHOTOS)

Δυναμικό συλλαλητήριο με αφορμή τη διεκδίκηση όσων παράνομα έχουν παρθεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια των χρόνων της οικονομικής κρίσης, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην πλατεία της 25ης Μαρτίου (πλατεία ΟΤΕ).

Μεγάλη ήταν η παρουσία σωματείων και συλλόγων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, δίνοντας αγωνιστικό παλμό στη συγκέντρωση και συμμετέχοντας στην πορεία που ακολούθησε.

Στόχος της εν λόγο πορείας ήταν να δώσει μια δυναμική και σαφή απάντηση προς την τωρινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα μέλη της, ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να μείνει άπραγος και θα παλέψει ενάντια σε κάθε μέτρο που του έχει επιβληθεί και προκαλεί ακόμα δυσκολότερες συνθήκες διαβίωσης. Άκρως αντίθετη σε κάθε νομοθετική ρύθμιση που έχει επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και έχει επιφέρει την εξαθλίωση στον ελληνικό λαό, εμφανίστηκε η κεντρική ομιλήτρια Ζωή Τσάση, πρόεδρος του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου-Κυλλήνης. Μέσω της απεργίας έρχονται στο προσκήνιο όλα τα προβλήματα και οι διεκδικήσεις στη μεταμνημονιακή εποχή, που μόνο με «ροδοπέταλα» δεν είναι στρωμένη. Τα μεσαία και κατώτερα στρώματα έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά και καθημερινά αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες. «Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι «ξεζουμίζονται» καθημερινά από τα νέα μέτρα που έχουν προκαλέσει μείωση σε συντάξεις και μισθούς», τόνισε η κ. Τσάση. Επιπλέον, υποστήριξε πως οφείλει η αντίδραση όλων να είναι μαζική και να δώσουν στους κυβερνόντες να καταλάβουν πως ο λαός δεν αποτελεί «έρμαιο» των σχεδίων τους. Τέλος, έκανε λόγο για συνέχιση των κινητοποιήσεων με ακόμα μεγαλύτερο παλμό, μέχρι την αποδοχή όλων των αιτημάτων τους.

Αντίθετη σε κάθε νομοθετική ρύθμιση που έχει επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και έχει επιφέρει εξαθλίωση στον ελληνικό λαό, εμφανίστηκε η κεντρική ομιλήτρια Ζωή Τσάση.

Σύντομο χαιρετισμό πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηλείας Νίκος Καραμάνης και ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων Παναγιώτης Γιάνναρος, που τόνισαν την ανάγκη για συνεχείς αγώνες προκειμένου να διεκδικήσουν όσα δικαιωματικά τους ανήκουν και τους έχουν αποσπάσει όλα αυτά τα χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις.

Μετά το τέλος της ομιλίας, ακολούθησε πορεία με πανό και συνθήματα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.


Πηγή