Πύργος: Στο επίκεντρο η στέγαση του Ειδικού Σχολείου

Το σοβαρό θέμα της στέγασης του ΕΕΕΕΚ Πύργου και η αύξηση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου.

Στη σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο κ. Γαβρ. Λιατσή παρευρέθησαν οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Βυτινεΐκων Θ. Καββαθάς, Σκουροχωρίου Κ. Γύφτος, Μυρτιάς Αγγ. Πήττας, η αν. Διευθύντρια Δ/νσης Παιδείας του Δήμου Σ. Ζάγκλη, η Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου Αγγ. Πετρόγιαννη, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου Αθ. Κατσίμπελης και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ευρ. Παυλοπούλου και Λάζαρος Ασμής.

Ο Δήμαρχος κ. Γαβρ. Λιατσής ανέφερε ότι υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια δεσμοί αγάπης με τα Βυτινέικα, όπου φιλοξενείται το σχολείο, και δεν υπάρχει καμία πρόθεση μετακίνησης του σχολείου παρά μόνο η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση των μαθητών.

«Ο Δήμος θέλει να εξυπηρετήσει το σχολείο με την καλύτερη δυνατή λύση για τους μαθητές, τις οικογένειές τους αλλά και τους εκπαιδευτικούς και όχι να επηρεάσει τη λύση. Θα δεχθούμε την άποψη των εκπαιδευτικών, που εκφράζει προφανώς γονείς, κηδεμόνες και μαθητές, και θα την εξυπηρετήσουμε με βάση τις αρμοδιότητες που έχουμε», τόνισε και στη συνέχεια συζήτησε το ενδεχόμενο μεταστέγασης του σχολείου στη Μυρτιά, στο κτίριο του Γυμνασίου, που πλέον έχει μεταφερθεί , σημειώνοντας πως μπορούν να γίνουν από τον δήμο οι απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να πληροί τις προδιαγραφές για την προσβασιμότητα και την καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών.

Κοινός στόχος το μέλλον των μαθητών

Η Δ/ντρια του ΕΕΕΕΚ, Αγγ. Πετρόγιαννη, αφού ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την άμεση ανταπόκρισή του, ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο και υπογράμμισε την ανάγκη μονιμότερης λύσης του προβλήματος στέγασής του. Η κα Πετρόγιαννη θα επισκεφθεί την σχολική μονάδα της Μυρτιάς, προκειμένου να διαπιστώσει την καταλληλότητα του κτιρίου για τη μεταστέγαση του σχολείου.

Από την πλευρά τους οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων ανέφεραν ότι κάθε σχολική μονάδα αποτελεί πόλο ανάπτυξης για τις Κοινότητες και εξέφρασαν την επιθυμία τους να φιλοξενήσουν το ΕΕΕΕΚ Πύργου σε σχολική μονάδα κατάλληλη για τις ανάγκες του.

Ο κ. Κατσίμπελης δήλωσε ότι κοινή σκέψη όλων είναι να βρεθεί λύση για τους μαθητές σε κλίμα συναίνεσης και χωρίς αντιπαραθέσεις.

Η κα Ζάγκλη αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης του κτιρίου στη Μυρτιά και πρόσθεσε ότι θα γίνει και δεύτερη συνάντηση για να λυθεί το πρόβλημα και να μην επιβαρύνεται ο διαρκώς αυξανόμενος μαθητικός πληθυσμός.


Πηγή