Πύργος: Συνέλαβαν εκδότη εφημερίδας για δημοσίευση εγγράφου του ΔΛΤ

Πύργος: Συνέλαβαν εκδότη εφημερίδας για δημοσίευση εγγράφου του ΔΛΤ Πύργος: Συνέλαβαν εκδότη εφημερίδας για δημοσίευση εγγράφου του ΔΛΤ

Μήνυση κατά της εφημερίδας «Πρώτη» κατέθεσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Λεωνίδας Βαρουξής στις 15 Νοεμβρίου 2018 μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο: «Φτερά» έκαναν τα πρακτικά του Δ.Λ.Τ.Π.» το οποίο στη μηνυτήρια αναφορά του φέρεται να χαρακτηρίζει «ψευδέστατο και σκανδαλιστικό»! Μετά τη μήνυση συνελήφθη ο εκδότης της εφημερίδας “Πρώτη” Κώστας Λάμπρος, ο οποίος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Αστυνομία.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτη» βασίστηκε σε έγγραφο το οποίο συνέταξε και πρωτοκόλλησε η υπάλληλος του Δήμου Πύργου η οποία ήταν αποσπασμένη στο Δ.Λ.Π.Τ. και είχε ως θέμα: «Απώλεια πρακτικών μαγνητοφωνήσεων».

Το απόγευμα της Πέμπτης (15/11/2018) στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτη» στον Πύργο βρέθηκαν δύο αστυνομικοί οι οποίοι και αναζητούσαν τον εκδότης Κώστα Λάμπρο, ο οποίος απουσίαζε. Μετά από σύντομη συνομιλία με το προσωπικό της εφημερίδας και αφού βεβαιώθηκαν ότι ο κ. Λάμπρος δεν βρισκόταν στον χώρο των γραφείων της «Πρώτης» αποχώρησαν.

Η συνέχεια όταν ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτη» Κώστας Λάμπρος αφού ενημερώθηκε ότι τον αναζητούσαν οι Αρχές, μαζί με τον νομικό του εκπρόσωπο δικηγόρο Γιώργο Βλαχαντώνη παρουσιάστηκε οικιοθελώς στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας όπου και συνελήφθη.

Για την οικειοθελή παρουσία του Κ. Λάμπρου στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και την σύλληψη του ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας όπου αντιλαμβανόμενος το τι έχει συμβεί, έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος και αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος μετά και την μήνυση που υπέβαλε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Λεωνίδας Βαρουξής.

Πύργος: Συνέλαβαν εκδότη εφημερίδας για δημοσίευση εγγράφου του ΔΛΤ

Τι λέει ο Κώστας Λάμπρου

Η εφημερίδα κάνει λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των δημοσιογράφων της από τον πρόεδρο του ΔΛΤ Πύργου και θέτουν ερωτήματα προς τον δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή που δεν έχει λάβει καμία θέση για το θέμα απο τη μέρα που αυτό συνολικά προέκυψε με το υπόμνημα των επισημάνσεων για τη λειτουργία του ΔΛΤ Πύργου, απο το Γ.Γ. του δήμου Χάρη Αντύπα.

Σε δήλωση του ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτη» Κώστας Λάμπρος τόνισε: «Είναι τιμή μου που στην επέτειο του Πολυτεχνείου, με συνέλαβαν υπερασπιζόμενο την ελευθερία του Τύπου μετά από μήνυση του κ. Λεωνίδα Βαρουξή, Διορισμένου προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου.

Εμείς, στην εφημερίδα «Πρώτη», δεν θα σταματήσουμε ποτέ να παλεύουμε για τα συμφέροντα των Ηλείων πολιτών και της Ηλείας, κόντρα και ενάντια σε κάθε αντιδημοκρατικό σύστημα εξάρτησης και οπισθοδρόμησης. Τα μεγάλα οράματα του Πολυτεχνείου, για τα οποία εγώ και η γενιά μου αγωνιστήκαμε, όταν κάποιοι άλλοι ήταν υμνητές της χούντας μας οδηγούν και σήμερα στην πορεία μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη».


Πηγή