ΡΑΠ: Να μην επιτρέψουμε στον φασισμό και τον εθνικισμό να μολύνουν τις ψυχές των μαθητών

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη ΡΑΠ – Ανθρώπινη Πόλη για το φαινόμενο των μαθητικών καταλήψεων για το μακεδονικό ζήτημα. Η ανακοίνωση αναφέρει: Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το περιεχόμενο ορισμένων μαθητικών καταλήψεων. Δεν είμαστε εναντίον των μαθητικών κινητοποιήσεων και καταλήψεων. Αντιθέτως, θεωρούμε το δικαίωμα των μαθητών στους αγώνες όχι μόνο αυτονόητο αλλά και κατοχυρωμένο. Προσβλέπουμε με ελπίδα στις διεκδικήσεις εκ μέρους της μαθητικής κοινότητας για μια δημόσια και δωρεάν παιδεία, για μια δημοκρατική, προοδευτική κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα. Το φαινόμενο όμως φασιστικών καταλήψεων με αιτήματα μίσους, κάτω από ένα σκεπτικό που δηλητηριάζει τις ψυχές των νέων ανθρώπων και δεν αναδεικνύει την αλληλεγγύη σε γειτονικούς Λαούς, την ειρηνική συνύπαρξη, την αδελφοσύνη και δεν αφορά στα πραγματικά προβλήματα της μαθητικής κοινότητας, μας προβληματίζει έντονα.
Θεωρούμε πως τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της, όσο και όλοι οι κοινωνικοί φορείς οι οποίοι εμπλέκονται στα ζητήματα της εκπαίδευσης, οι καθηγητές, οι γονείς, αλλά και συνολικά ο προοδευτικός πνευματικός κόσμος της χώρας, οφείλουν να πάρουν τις κατάλληλες πρωτοβουλίες προκειμένου η νέα γενιά να χαράξει τον δικό της δρόμο, μέσα σε μια κοινωνία η οποία θα διέπεται από τις αρχές της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της ειρήνης και του σεβασμού απέναντι στον άνθρωπο.
Απέναντι λοιπόν στο σκοτάδι του φασισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας το Δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας πρέπει να ενθαρρύνει όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες να συμμετέχουν στους αντιφασιστικούς μαθητικούς αγώνες.
Ουρανία Μπίρμπα Ηλίας Γρηγόρης Γιάννης Τσιμπούκης


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    30 Νοεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Αχαΐα