Σ. Σπύρου: «Εικόνα ντροπής και παραλογισμού στο εργοτάξιο των Εργατικών Κατοικιών στον Άγιο Ιωάννη».

Κοινωνία Σ. Σπύρου: «Εικόνα ντροπής και παραλογισμού στο εργοτάξιο των Εργατικών Κατοικιών στον Άγιο Ιωάννη».

​Το εργοτάξιο των Εργατικών Κατοικιών στον Άγιο Ιωάννη επισκέφθηκε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης “Νέα Ιόνιος Πολιτεία”, μετά και από επιθυμία των δικαιούχων που βρίσκονται εντός οικισμού.

Εικόνα ντροπής και παραλογισμού θα ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να πει ότι αντικρίζει κανείς, σχολίασε ο κ. Σπύρου, o οποίος δήλωσε επιπρόσθετα τα εξής: «Εκατόν εβδομήντα κατοικίες που βρίσκονται σχεδόν στην ολοκλήρωσή τους είναι ακατοίκητες και παραδομένες στην φθορά του χρόνου, με ορατές ζημιές. Η είσοδος κάποιων οικογενειών, λόγω έλλειψης κατοικίας ή αδυναμίας τους να μένουν πλέον σε ενοίκιο, οδήγησε τον ΟΑΕΔ με έγγραφό του στις 30.10.2018 να δώσει εντολή στην κατασκευάστρια εταιρεία να διακόψει τις όποιες δρομολογημένες εργασίες με την αιτιολογία της πιθανότητας να προκληθεί ατύχημα.

​Για να αναγκάσουν δε τις οικογένειες αυτές να απομακρυνθούν από το εργοτάξιο, διέκοψαν το εργοταξιακό ρεύμα κάτι το οποίο έφερε τους κατοίκους αυτούς σε πολύ δύσκολη θέση και ιδιαίτερα οικογένεια ατόμου με αναπηρία.

​Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι το ζήτημα είναι βαθιά πολιτικό και ως τέτοιο πρέπει να επιλυθεί. Αυτό όμως μπορεί να γίνει μόνο αν υπάρξει ενδιαφέρον και συνεννόηση μεταξύ αυτών που έχουν αυτή τη στιγμή την ευθύνη παρέμβασης. Οι εργασίες προχωράνε με πολύ αργούς ρυθμούς και αφορούν, όπως με ενημέρωσε εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, τρεις κατευθύνσεις. Τον περιβάλλοντα χώρο, τα δίκτυα ΟΤΕ, ΔΕΗ, και ύδρευσης, ενώ σοβαρό θέμα προς επίλυση παραμένει η κατασκευή του αποχετευτικού εξωτερικού δικτύου, με εργολαβία που συμπεριλαμβάνεται ως συμπληρωματική στην τρέχουσα. Παράλληλα, ο Δήμος Κέρκυρας οφείλει άμεσα να παρέμβει στον αποδέκτη των λυμάτων στην περιοχή Σκάφωνα Σιναράδων προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει. Γι’ αυτό τόνισα ότι το θέμα είναι πολιτικό και οφείλουν η κυβέρνηση (ΟΑΕΔ), οι βουλευτές του νομού και ο Δήμος Κέρκυρας να πράξουν άμεσα τα δέοντα. Δε χωράει άλλη καθυστέρηση, δεν μπορούν να είναι άλλο θεατές.

​Οι οικογένειες δε που αυτή τη στιγμή διαμένουν μέσα στο εργοτάξιο, με διαβεβαίωσαν ότι προκειμένου να διευκολυνθεί η εξέλιξη του έργου προτίθενται να μετακινηθούν αν πρωτίστως είτε η πολιτεία, ή ο Δήμος, ίσως και η Περιφέρεια, αναλάβουν να στεγαστούν σε διαθέσιμα διαμερίσματα ή να πληρωθεί το ενοίκιό τους έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες. Και αυτό διότι δηλώνουν απόλυτη οικονομική αδυναμία να μείνουν οπουδήποτε αλλού.

​Αν αυτοί που έχουν την ευθύνη ολοκλήρωσης του έργου έχουν ειλικρινές ενδιαφέρον, δουλέψουν πραγματικά και δεν ρίχνουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλο, είμαι βέβαιος ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί και οι οικογένειες να μπουν σε εύλογο χρονικό διάστημα στα σπίτια τα οποία τους ανήκουν».


Πηγή