Σ. Σπύρου: «Με λογική και συνεννόηση θα ολοκληρωθεί το έργο στις Εργατικές Κατοικίες». (Βίντεο)

Κοινωνία Σ. Σπύρου: «Με λογική και συνεννόηση θα ολοκληρωθεί το έργο στις Εργατικές Κατοικίες». (Βίντεο)

Το εργοτάξιο των Εργατικών Κατοικιών στον Άγιο Ιωάννη επισκέφτηκε ξανά σήμερα ο πρώην Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, με στόχο να δει από κοντά αν υπάρχουν εξελίξεις αναφορικά με το αποχετευτικό αλλά και το κτιριακό.

Ο κ. Σπύρου μιλώντας στους δημοσιογράφους υποστήριξε ότι οι κατοικίες έχουν φθορές τις οποίες θα τις αποκαταστήσει ο εργολάβος. Όσον αφορά το δίκτυο της ΔΕΗ υπάρχει εκκρεμότητα. Τώρα όσον άφορα το αποχετευτικό ο κ. Σπύρου υποστήριξε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί και να προχωρήσουν οι εργασίες.

Όπως είπε: «Με καλή συνεννόηση και παρακολούθηση μπορεί το έργο να ολοκληρωθεί. Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι το ζήτημα είναι βαθιά πολιτικό και ως τέτοιο πρέπει να επιλυθεί. Αυτό όμως μπορεί να γίνει μόνο αν υπάρξει ενδιαφέρον και συνεννόηση μεταξύ αυτών που έχουν αυτή τη στιγμή την ευθύνη παρέμβασης. Οι εργασίες προχωράνε με πολύ αργούς ρυθμούς και αφορούν, όπως με ενημέρωσε εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, τρεις κατευθύνσεις. Τον περιβάλλοντα χώρο, τα δίκτυα ΟΤΕ, ΔΕΗ, και ύδρευσης, ενώ σοβαρό θέμα προς επίλυση παραμένει η κατασκευή του αποχετευτικού εξωτερικού δικτύου, με εργολαβία που συμπεριλαμβάνεται ως συμπληρωματική στην τρέχουσα. Παράλληλα, ο Δήμος Κέρκυρας οφείλει άμεσα να παρέμβει στον αποδέκτη των λυμάτων στην περιοχή Σκάφωνα Σιναράδων προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει. Γι’ αυτό τόνισα ότι το θέμα είναι πολιτικό και οφείλουν η κυβέρνηση (ΟΑΕΔ), οι βουλευτές του νομού και ο Δήμος Κέρκυρας να πράξουν άμεσα τα δέοντα. Δε χωράει άλλη καθυστέρηση, δεν μπορούν να είναι άλλο θεατές.

​Οι οικογένειες δε που αυτή τη στιγμή διαμένουν μέσα στο εργοτάξιο, με διαβεβαίωσαν ότι προκειμένου να διευκολυνθεί η εξέλιξη του έργου προτίθενται να μετακινηθούν αν πρωτίστως είτε η πολιτεία, ή ο Δήμος, ίσως και η Περιφέρεια, αναλάβουν να στεγαστούν σε διαθέσιμα διαμερίσματα ή να πληρωθεί το ενοίκιο τους έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες. Και αυτό διότι δηλώνουν απόλυτη οικονομική αδυναμία να μείνουν οπουδήποτε αλλού.

​Αν αυτοί που έχουν την ευθύνη ολοκλήρωσης του έργου έχουν ειλικρινές ενδιαφέρον, δουλέψουν πραγματικά και δεν ρίχνουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλο, είμαι βέβαιος ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί και οι οικογένειες να μπουν σε εύλογο χρονικό διάστημα στα σπίτια τα οποία τους ανήκουν».


Πηγή