Σεμινάριο επιμόρφωσης υπαλλήλων ΟΤΑ από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το σεμινάριο επιμόρφωσης υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ( ΟΤΑ) που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος (Π.Ε.Δ. Δ.Ε ), στο Αγρίνιο .

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου ( κτίριο πρώην Τράπεζας της Ελλάδος ) και το παρακολούθησαν 130 υπάλληλοι από όλους τους Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας.

seminario ota2

seminario ota3

Αντικείμενο του σεμιναρίου ήταν η επιμόρφωση και η ενημέρωση των υπαλλήλων των Δήμων και των Νομικών τους Προσώπων της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας σχετικά με την οργάνωση των διαδικασιών διαχείρισης στα πλαίσια της καθιέρωσης της Ψηφιακής Διακίνησης Εγγράφων στους Δήμους.

Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν ο υπεύθυνος της εταιρείας ΦΟΡΟΥΜ –ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ & ΣΥΜΠΟΥΛΕΥΤΙΚΗ κ. Ιωάννης Νικλήτσας, ο κ. Δημήτριος Καραπιπέρης εισηγητής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης για θέματα ψηφιακής διακίνησης εγγράφων και ο κ.Γεώργιος Βιτσάκης υπεύθυνος του υπολογιστικού κέντρου του Πανεπιστημίου Κρήτης

Την έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου πραγματοποίησε με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΠΕΔ. ΔΕ και Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε την σπουδαιότητα της προσαρμογής των Δήμων στα νέα δεδομένα που εισάγει η καθιέρωση πια, της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων σε όλες τους τις λειτουργίες.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Γ.Παπαναστασίου αναφέρθηκε στην χρησιμότητα της συνεχούς επιμόρφωσης όλου του στελεχιακού δυναμικού των Δήμων και των Νομικών τους Προσώπων προκειμένου να παρέχουν γρήγορες και ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου υπήρξε μια αναλυτική ενημέρωση εκ μέρους των εισηγητών στα νέα δεδομένα που εισάγονται από τις διατάξεις του Νόμου 4440/2016 ( Ψηφιακή Διακίνηση Εγγράφων στους Δήμους ), ενώ στην συζήτηση που ακολούθησε απαντήθηκαν μια σειρά κρίσιμων ερωτήσεων εκ μέρους των υπαλλήλων των ΟΤΑ.


Πηγή