Σενάρια τρόμου για το αεροσκάφος της Μέρκελ

Σενάρια τρόμου για το αεροσκάφος της Μέρκελ

Τι απαντά η γερμανική πολεμική αεροπορία

Υποτιμήθηκε, μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, η τεχνική βλάβη στο αεροσκάφος που θα μετέφερε την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στην Αργεντινή για τη σύνοδο των G20. Ήδη εξετάζονται σενάρια εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Spiegel», ολόκληρο το σύστημα επικοινωνίας του αεροσκάφους τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Αμέσως οι πιλότοι αποφάσισαν να σταματήσουν την πτήση προς την Αργεντινή. Την ώρα εκείνη, το αεροσκάφος ήταν στον εναέριο χώρο της Ολλανδίας.

Σύμφωνα με το Spiegel, η συνολική κατάσταση ήταν τόσο σοβαρή που ο υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάγεν Ursula ενημερώθηκε αμέσως μετά την βλάβη του ραδιοσυστήματος. Για αρκετές ώρες προσπάθησε, μεταξύ άλλων, να βρει ένα άλλο αεροσκάφος για την Καγκελάριο μεταξύ των ευρωπαϊκών εταιριών. Ωστόσο, δεν βρέθηκαν αεροπορικές εταιρείες που διέθεταν αεροσκάφη υπερατλαντικών πτήσεων με εξοπλισμό VIP στην ΕΕ.

Η Μέρκελ πέρασε τη νύχτα σε ένα ξενοδοχείο στη Βόννη. Εκεί δήλωσε για το περιστατικό: «Μπορώ να πω μετά τα γεγονότα, υπήρξε ένα σοβαρό πρόβλημα. Ευτυχώς, υπήρχε ένα εξαιρετικό πλήρωμα και ένας έμπειρος κυβερνήτης».

Η Μέρκελ έφυγε σήμερα το πρωί με ένα άλλο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας από την Κολωνία στη Μαδρίτη. Από εκεί θα αναχωρήσει με προγραμματισμένη πτήση της Iberia για το Μπουένος Άιρες – αλλά θα χάσει την έναρξη της Συνόδου των G20.

«Καμία ένδειξη σαμποτάζ» στο αεροσκάφος που μετέφερε την Καγκελάριο ‘Ανγκελα Μέρκελ και τον Αντικαγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Μπουένος ‘Αιρες, τόνισε εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Γερμανίας, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Σε βλάβη στο ηλεκτρονικής φύσης στο κουτί διανομής αποδίδεται το πρόβλημα με το αεροσκάφος της Μέρκελ, δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της Γερμανικής Air force, μεταδίδει το Reuters.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/347935-Senaria-tromoy-gia-to-aeroskaphos-tes-Merkel ΚΟΣΜΟΣ

The post Σενάρια τρόμου για το αεροσκάφος της Μέρκελ appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή