SOS εκπέμπει το Μουσείο Σολωμού – Οριζόντια μετατόπιση της καμπάνας και κλίση του στηρίγματος – Γιατί κα […]

Την ανησυχία τους αλλά και την άμεση παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής, για την αποκατάσταση των ζημιών που πρόεκυψαν από τον μεγάλο σεισμό της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου 2018 στο κωδωνοστασίο ή της απομάκρυνσης των καμπανών ζητά η Διοίκηση του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων. Συγκεκριμένα, μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε το κλιμάκιο του υπουργείου μεταφορών και υποδομών , στο δημοτικό ρολόι , το οποίο βρίσκεται μπροστά στην κεντρική είσοδο του Μουσείου, διαπίστωσαν ότι έχει μετατοπιστεί, η καμπάνα, ενώ παράλληλα έχει υπάρξει κλίση της μεταλλικής κατασκευής ανάρτησης της και μάλιστα προς τον εσωτερικό χώρο που οδηγεί στο Μουσείο. Επίσης από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, στη θέση στήριξης της συγκεκριμένης κατασκευής , διαπιστώθηκαν ρηγματώσεις. Το κλιμάκιο του υπουργείου υποδομών που πραγματοποιεί τους ελέγχους, γνωμάτευσε την απαγόρευση της πρόσβασης των πολιτών , κάτω από το δημοτικό ρολόι. Η διοίκηση του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, εκφράζοντας την ανησυχία της , για τους κινδύνους που εγκυμονούν αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν στη λειτουργία του Μουσείου, ζήτησε από το Δήμαρχο Ζακύνθου , κ. Παύλο Κολοκοτσά, να δώσει εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες , έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα στις αναγκαίες παρεμβάσεις, έστω απομακρύνοντας τις καμπάνες.

  • Παρότι ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τη σοβαρότητα του ζητήματος , η Δημοτική Αρχή Ζακύνθου, δεν προχώρησε μέχρι στιγμής , στις αναγκαίες παρεμβάσεις για την ασφάλεια των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία του Μουσείου.

Η ZantePress24 επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Ζακύνθου κ.Κώστα Κόκλα, για τις καθυστερήσεις που μέχρι στιγμής σημειώνονται , ο οποίος δήλωσε: «Στις επόμενες ημέρες θα γίνει η επισκευή από ιδιωτικό συνεργείο . Θα κάνουν καινούργια βάση προκειμένου να βρίσκονται στο κέντρο του κτιρίου και όχι στην άκρη πο βρίσκονται τώρα . Πιστεύω 10 μέρες το πολύ Οι καμπάνες δεν έχουν απομακρυνθεί, ακόμη. Θέλει γερανό μεγάλο να μπει μέσα να τις κατεβάσει να γίνει η βάση και να τις ανεβάσει πάλι . Προς το παρόν έχει κορδέλες να μην πλησιάζει κάποιος και το μουσείο για αυτές τις μέρες θα μείνει κλειστό» Να σημειώσουμε ότι, στα μέτρα στήριξης των Ζακυνθινών μετά το σεισμό που ανακοίνωσε ο Βουλευτής Ζακύνθου, κ. Σταυρός Κοντονής κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, προβλέπεται και η χρηματοδότηση 30.000 Ε για το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων.


Πηγή