Σοβαρά κτιριακά προβλήματα στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Ζακύνθου – Κλειστό το σχολείο – Αυτοψία Π. Καρύδη στο […]

Έντονη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Ζακύνθου , εξαιτίας των εκτεταμένων προβλημάτων που έχουν σημειωθεί στο κτήριο του σχολείου λόγω, κυρίως, της παλαιότητας ,αλλά, και της πλήρους έλλειψης συντήρησης από την πλευρά των αρμοδίων αρχών. Η απαράδεκτη και χρονίζουσα, όπως αποδεικνύεται, αυτή κατάσταση έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου οδηγώντας σε απόγνωση τους εκπαιδευτικούς , τους μαθητές και τους γονείς τους, που λογω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τους . Στα πλαίσια αυτά, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Ζακύνθου , πραγματοποιεί την Τέταρτη 21/11/2018 και ώρα 18:30, Γενική Συνέλευση μετά από αίτημα του Συλλόγου Διδασκόντων για το οξύ κτηριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει διαχρονικά το σχολείο.

Ν α σημειώσουμε, πάντως, ότι με απόφαση του Δημάρχου Ζακύνθου το σχολείο θα παραμείνει κλειστό για δυο ημέρες ,ενώ μετά από πρόσκληση του κ. Κολοκοτσά, αυτοψία στο σχολείο, πραγματοποίησε ο Καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών του Ε.Μ.Π, κ. Π. Καρύδης, ο οποίος επισήμανε ότι τα προβλήματα οφείλονται στην μη συντήρηση του κτηρίου και όχι στις σεισμικές δονήσεις .

Οι φωτογραφίες που ακλουθούν αποκαλύπτουν την πλήρη και χωρίς προηγούμενο αδιαφορία , διαχρονικά, των αρμόδιων αρχών …photo: Sakis Georganos (fb)


Πηγή