Στα σκαριά τα hostels φιλοξενίας και το θεματικό πάρκο τρένου, στο Αίγιο

Στις… ράγες βρίσκεται το πλάνο για την δημιουργία του θεματικού πάρκου τρένου, στην πόλη του Αιγίου, έχοντας ως στόχο του να αξιοποιήσει όλα τα τουριστικά πλεονεκτήματα της Αιγιαλείας, αλλά και να συμβάλει στην αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης της περιοχής.

Το θεματικό πάρκο του τρένου θα δημιουργηθεί στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του Αιγίου, στην παραλία της πόλης, δίπλα στο κέντρο της, σε μία έκταση 16 στρεμμάτων. Το πάρκο θα περιλαμβάνει υπηρεσίες εκπαιδευτικών προγραμμάτων όλων των βαθμίδων, πολιτιστικές δράσεις, χώρους άθλησης ψυχαγωγίας και αναψυχής.

Πέρα όμως από τις υπηρεσίες αυτές θα παρέχει υπηρεσίες εστίασης, αλλά και ξενοδοχειακού κλάδου. Συγκεκριμένα στο όλο σχέδιο για την δημιουργία του προβλέπονται κυλικεία, καφέ μπαρ, εστιατόρια, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα φιλοξενίας και διαμονής των επισκεπτών μέσω διανυκτερεύσεις στα βαγόνια, δηλαδή που θα έχουν μετατραπεί σε δωμάτια και θα είναι ανακαινισμένα πλήρως με σύγχρονα υλικά.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Νέων, έτσι όπως ονομάζεται το όλο σχέδιο του έργου και γενικότερα όλες αυτές οι υπηρεσίες, θα δώσουν την δυνατότητα στο πάρκο να κινηθεί σε διάφορες κατευθύνσεις τουριστικά, προσελκύοντας σχολεία με μαθητές, εκπαιδευτικούς συλλόγους, ερευνητών της βιομηχανικής ιστορίας, αλλά και γενικότερα επισκέπτες που θα ήθελαν να μείνουν και να νιώσουν την εμπειρία της διανυκτέρευσης σε ένα βαγόνι.

Στα σκαριά τα hostels φιλοξενίας και το θεματικό πάρκο τρένου, στο Αίγιο

Ώθηση στον εναλλακτικό τουρισμό

Το θεματικό αυτό πάρκο με δεδομένο ότι θα είναι το πρώτο που θα δημιουργηθεί στην Ελλάδα θα δώσει μία διαφορετική ώθηση στον εναλλακτικό τουρισμό και θα συμβάλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Αιγιάλειας, διατηρώντας ταυτόχρονα την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης αφού μέσα από το έργο θα αξιοποιηθεί ο παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός του Αιγίου.

Ο θεματικός σκοπός του πάρκου θα έχει να κάνει άλλωστε με την ιστορία του τρένου και την ανάδειξη του ρόλου του στον βιομηχανικό τεχνολογικό πολιτισμό της χώρας, αλλά και της επιρροής που έχει ακόμα στην καθημερινότητα και στην ζωή μας.

Η δημιουργία του θεματικού πάρκου με την έλευση του σύγχρονου ηλεκτροκίνητου τρένου θα είναι δύο γεγονότα που θα ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

Στα σκαριά τα hostels φιλοξενίας και το θεματικό πάρκο τρένου, στο Αίγιο Στα σκαριά τα hostels φιλοξενίας και το θεματικό πάρκο τρένου, στο Αίγιο

Απομένει η τυπική διαδικασία

Ήδη, από τον ΟΣΕ έχει η εγκριθεί η μεταφορά, στο χώρο του παλαιού Σιδηρορομικού Σταθμού Αιγίου, των βαγονιών από τους Σταθμούς της Πάτρας, Κ. Αχαΐας Κορίνθου, Τρίπολης και Μύλων, της παλαιάς γέφυρας του Βουραϊκού ποταμού και των Σιδηροδρομικών Γραμμών για την αξιοποίησή τους στο Πάρκο.

Επίσης έχει εγκριθεί η αλλαγή Χρήσης του χώρου του παλαιού Σ. Σταθμού Αιγίου, και απομένει η τυπική διαδικασίας της διεκπεραίωσης, για την έκδοση της Άδειας Δόμησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακίνητο σε τέτοια θέση που δεν πρόκειται να δημιουργήσει προβλήματα στο κυκλοφοριακό της πόλης, αλλά ούτε και στην πρόσβαση στο κέντρο.

Το ακίνητο είναι ιδιοκτησίας της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. και μισθώθηκε από τον Μαυρουδή Γιώργο, για 29 χρόνια με δικαίωμα υπεκμίσθωσης σε οποιοδήποτε Φυσικό ή Νομικό πρόσωπο, μετά από Πλειοδοτικό Διαγωνισμό που προκήρυξε η ιδιοκτήτρια εταιρία. Το Μισθωτήριο Συμβόλαιο υπογράφτηκε στις 22/06/2016.

Στα σκαριά τα hostels φιλοξενίας και το θεματικό πάρκο τρένου, στο Αίγιο


Πηγή