Στενή η συνεργασία του Γρηγόρη Αλεξόπουλου με το νέο Δ.Σ. Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Τσίτσικα Χάρη και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν μία σειρά από θέματα που αφορούν την Αστυνομία και κατ’ επέκταση την ασφάλεια των συμπολιτών μας. Το Δ.Σ. έθεσε ως πρώτο ζήτημα την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας, θέμα για το οποίο αναλύθηκαν οι λεπτομέρειες του εγχειρήματος, καθώς και την πορεία της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια μέσω του ΕΣΠΑ της προμήθειας οχημάτων και εξοπλισμού για την Αστυνομία. Επίσης τέθηκε η ανάγκη ενίσχυσης με ειδικό προσωπικό της περιοχής του νέου Λιμανιού της Πάτρας, όπως και η ανάγκη για μεταφορά συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων της Αστυνομίας σε άλλους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε να μην απασχολούνται αστυνομικοί σε «πάρεργο» και να ενισχυθεί ουσιαστικά η αστυνόμευση.

Ο κ. Αλεξόπουλος αφού συνεχάρη το νέο Δ.Σ. δεσμευόμενος για την συνέχιση της άριστης συνεργασίας τους, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του όπως και σε όλα τα μέλη της Αστυνομικής δύναμης της περιοχής. Τα θέματα που αναφέρθηκαν, τέθηκαν προς συζήτηση και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αχαιού Αρχηγού της ΕΛΑΣ κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη και συνεργάτες του.

Είναι δεδομένη η βούληση της ΠΔΕ να συνδράμει στην επίλυση του χρόνιου προβλήματος της ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα και γι αυτό θα συμμετέχει ενεργά υποβοηθώντας την ΕΛΑΣ στα επίπεδα τεχνικής βοήθειας για το έργο, αλλά και όπου αλλού χρειαστεί, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης. Επισήμανε επίσης ότι πρέπει να ξεκινήσουμε διάλογο και για την χρήση του Αστυνομικού Μεγάρου στην Ερμού, σε σχέση με την Πόλη και μετά την ολοκλήρωση του νέου κτιρίου. Επίσης σε πορεία υλοποίησης είναι το πρόγραμμα προμήθειας οχημάτων και εξοπλισμού για την ΕΛΑΣ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

«Προσωπικά θεωρώ βάσιμο το αίτημα του Δ.Σ. για περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων στο Λιμάνι της Πόλης, όπως και για την μη απασχόληση των Αστυνομικών σε αλλότρια, πλην αστυνόμευσης θέματα, εφόσον αυτά μπορούν να αναληφθούν από άλλες Υπηρεσίες αρμοδίων φορέων. Θέλω να τονίσω ότι απαιτείται η συνεργασία όλων προκειμένου ο πολίτης να νιώθει ασφάλεια. Το αστυνομικό σώμα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες παρόλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μέσα στην κρίση και τους ευχαριστούμε γι αυτό».

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο Αντιπρόεδρος κ. Σακελλαρίου Κωνσταντίνος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Μπαλάσης Γεώργιος Γεώργιος και η Οργανωτική Γραμματέας κ. Θεοδοσοπούλου – Τσίρκα Μαρία.


Πηγή