Στη Βουλή η απαράδεκτη κατάσταση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας.

Αθλητισμός Στη Βουλή η απαράδεκτη κατάσταση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας.

Μετά από συνεργασία με τον πρ. Βουλευτή Κερκύρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανο Γκίκα, η Αν. Τομεάρχης Πολιτισμού & Αθλητισμού της ΝΔ, Βουλευτής Β’ Αθηνών Άννα Καραμανλή, κατέθεσε σήμερα Ερώτηση στη Βουλή για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας (ΕΑΚΚ).

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι η μοναδική αθλητική υποδομή στο νησί είναι πλέον γερασμένη, με σωρεία προβλημάτων και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις τοπικές ανάγκες.

Αναφέρει ενδεικτικά τα προβλήματα στατικότητας στις κερκίδες του γηπέδου, όπου φιλοξενείται και η επαγγελματική ομάδα, καθώς και τις πολυάριθμες βλάβες στο Μηχανοστάσιο του Κολυμβητηρίου, στο οποίο απαιτείται γενική αναβάθμιση.

Σημειώνεται επίσης ότι προ διετίας η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είχε αποφασίσει να διαθέσει στο ΕΑΚΚ τον εξοπλισμό των αντιστοίχων εγκαταστάσεων της Ναύπακτου που δεν χρησιμοποιούνται, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

Τονίζεται επίσης ότι η κυβερνητική δέσμευση να ενταχθούν συγκεκριμένες και απαραίτητες παρεμβάσεις στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (πχ. η αλλαγή δαπέδου στο Προπονητήριο και η πυρασφάλεια κολυμβητηρίου) και να υλοποιηθούν, δεν έχει φέρει αποτέλεσμα.

Κατόπιν όλων αυτών, ερωτάται η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού:

1.Τι προτίθεται να πράξει και με ποια προτεραιότητα, για την απαράδεκτη εικόνα και την προβληματική λειτουργία του γερασμένου ΕΑΚΚ?

2.Γιατί επί δύο χρόνια δεν υλοποιήθηκε η συμφωνία για τη διάθεση του αντίστοιχου εξοπλισμού του Κολυμβητηρίου από τον Δήμο Ναυπακτίας?

3.Πόσα χρήματα διέθεσε το Υπουργείο προς το ΕΑΚΚ την διετία 2017-18? Ποιος είναι ο Προϋπολογισμός για το 2019 και ποιες παρεμβάσεις αφορά?


Πηγή