Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 3εκ. υπερτασικοί και πολλοί το… αγνοούν

Η ενημερωτική εκδήλωση που έγινε την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου Οβρυάς, με ομιλητή τον καρδιολόγο κ. Σταθόπουλο Χρήστο ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου σημείωσε μεγάλη επιτυχία. ‘’Υπέρταση & καρδιά’’, ο σιωπηλός εχθρός ήταν ο τίτλος της ομιλίας του.

Με το χάρισμα της επικοινωνίας που διέθετε ο ομιλητής διέλυσε μύθους και νοοτροπίες που συνδέουν τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Αρτηριακής Υπέρτασης.

Με απλό και κατανοητό τρόπο έλαβαν οι συμμετέχοντες εκείνες τις γνώσεις που επικρατούν σήμερα για το μεγάλο και συχνό ιατρικό πρόβλημα που επιβαρύνει τη Δημόσια Υγεία και την εθνική οικονομία κάθε χώρας.

Στη χώρα μας είπε αρχικά η πρόεδρος του Συλλόγου κα. Ιωάννα Θεοδωροπούλου υπάρχουν περίπου 3.000.000 υπερτασικοί και πολλοί αγνοούν ότι είναι υπερτασικοί, αλλά αγνοούν και τον σωστό τρόπο διαχείρισης της υπέρτασης. Η πρόεδρος ευχαρίστησε πρωτίστως τον ομιλητή κ. Χρήστο Σταθόπουλο, τους συντονιστές κκ. Αντώνη Χαροκόπο, βοηθό Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Γρηγόρη Αλόκριο, Διευθυντή του ΚΥ Χαλανδρίτσας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας ήσαν συνδιοργανωτές της εκδήλωσης με το Σύλλογο Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, εφημέριος του ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας κα. Άννα Μαστοράκου, οι οποίοι εξήραν την πρωτοβουλία για την εκδήλωση και ευχαρίστησαν τους διοργανωτές.

Αρχικά ο κ. Χαροκόπος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε το Σύλλογο για τη συνεργασία και επαίνεσε το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας για το πολύ σπουδαίο έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή των τέως Δήμων Φαρρών και Μεσσάτιδος.

Τόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας όσο και μετά από αυτή έγινε εκτενής συζήτηση προκειμένου να δοθούν διευκρινίσεις σε απορίες και σε ερωτήματα.

Ο κ. Αλόκριος με τη σειρά του ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Η συνάντηση αυτή έδωσε την ευκαιρία, κοινή διαπίστωση, να πληροφορηθεί το κοινό που ήταν παρόν για τα σωστά μέτρα που πρέπει να διέπουν τη μέτρηση της Αρτηριακής Πίεσης, αλλά και την αντιμετώπισή της προκειμένου να αποφευχθούν οι διαχρονικές επιπτώσεις της στον εγκέφαλο, στην καρδιά, στα νεφρά στα αγγεία και να μειωθεί έτσι η αυξημένη θνησιμότητα, όπως κατ’ επανάληψη αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της καταπληκτικής ομιλίας του κου. Σταθόπουλου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    25 Νοεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία