Στην Ηλεία ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας

Η οδική ασφάλεια, η απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε κάθε σημείο της Δυτικής Ελλάδος και η αντιμετώπιση αναγκών στο σύνολο του οδικού δικτύου, ώστε να διευκολύνεται η καθημερινή κίνηση κατοίκων και επισκεπτών, είναι ψηλά στις προτεραιότητες της Περιφέρειας και αυτό αποδεικνύεται από την έκταση των έργων που αυτή την περίοδο βρίσκονται σ’ εξέλιξη και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες.

Αυτό υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας κατά την επίσκεψη του στο έργο αποκατάστασης του δρόμου Διάσελλα – Μπαρακίτικα στην Ηλεία.

Ως γνωστόν, εξαιτίας των κατολισθήσεων σε σημείο της οδού η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μόνο από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Για την αντιμετώπιση του φαινομένου γίνονται σημαντικές παρεμβάσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου βελτίωσης της Επαρχιακής Οδού Κρέστενας – Ανδρίτσαινας – Επικ. Απόλλων, ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου είναι 3,4 εκατ. ευρώ.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες στην επαρχιακή οδό Κρέστενα – Μπαρακίτικα, συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνουν την κατασκευή πασσαλότοιχου μήκους 97 μέτρων περίπου και τοποθέτηση φράχτη ανάσχεσης βραχοπτώσεων, μήκους 90 μέτρων και ύψους 3 μέτρων.
Στόχος των παρεμβάσεων αυτών είναι η διασφάλιση της ευστάθειας των ανάντη και κατάντη πρανών με την κατασκευή κυρίως φρεατοπασσάλων και τοίχων αντιστήριξης. Επίσης, κατασκευάζονται οι προσβάσεις της ήδη κατασκευασμένης γέφυρας Τσεμπερούλας, που θα συνδέσουν τη νέα γέφυρα με το οδικό δίκτυο.

«Παρακολουθούμε από κοντά την πρόοδο των εργασιών, παρεμβαίνουμε ώστε να θωρακίσουμε την ασφάλεια στα συγκεκριμένα σημεία και ν’ αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που έχει καταστήσει προβληματική την κίνηση των οχημάτων και προξενεί ταλαιπωρία στους οδηγούς», σημείωσε σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας. Προσθέτοντας ότι στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται σ’ εξέλιξη ή δρομολογούνται έργα που αναβαθμίζουν το οδικό δίκτυο, συντηρήσεις, αποκαταστάσεις βλαβών στο οδόστρωμα, νέοι ασφαλτοτάπητες κ.α.

Στην Ηλεία ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας

Οι εργολαβίες συντήρησης που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται στον οδικό άξονα Κρεστένων – Ανδρίτσαινας, μεταξύ άλλων αφορούν:

Το έργο Συντήρηση – Οδική Ασφάλεια – Αποκατάσταση Κατολισθήσεων στο Ε.Ο. Δίκτυο του Νότιου Τμήματος Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ

  • Τη συντήρηση του οδικού άξονα Μπαρακίτικα – Καλλιθέα – Ανδρίτσαινα – Επικ. Απόλλων – Πετράλωνα – Θολό, που περιλαμβάνεται στα ενταγμένα προς δημοπράτηση έργα, με προϋπολογισμό 4,5 εκατ. ευρώ.
  • Την αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν απ’ την θεομηνία του περασμένου Φεβρουαρίου στον Δήμο Ανδρίτσαινας –Κρεστένων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα τα προς εκτέλεση έργα αφορούν τις επαρχιακές οδούς:

  • Κρέστενα – Καλλιθέα- Ανδρίτσαινα.
  • Ανδρίτσαινα – Θεισόα- Όρια Ηλείας.
  • Ανδρίτσαινα – Επικ. Απόλλωνας – Περιβόλια.
  • Μακρίσια – Κρέστενα- Βρίνα- Αρτέμιδα.
  • Πλατιάνα – Μάκιστος.
  • -Το έργο «Συντήρηση – Αποκατάσταση Βατότητας στο Ε.Ο Δίκτυο του Νοτίου Τμήματος Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας 2019-2020», προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ.

Το έργο «Συντήρηση δρόμου Ανδρίτσαινα – Σεκούλα – Γέφυρα Άσπρων Σπιτιών – Άσπρα Σπίτια – Διασταύρωση με Ε.Ο. Αρχαίας Ολυμπίας – Τρίπολης», προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ.

Το έργο «Συντήρηση Οδικού Άξονα Αρχαία Ολυμπία – Φράγμα Αλφείου – Μακρίσια – Κρέστενα», προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ.

Κατά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στα εκτελούμενα έργα, τον συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Διονύσιος Μπαλιούκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ηλείας Παναγιώτης Πλατανιάς, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηλείας Μιχάλης Καλογερόπουλος, όπως επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Στην Ηλεία ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας Στην Ηλεία ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας


Πηγή