Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» το Νοσοκομείο Πύργου

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα, η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 410 χιλ. ευρώ, για τη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου. «Συνεχίζουμε θέτοντας ακόμα υψηλότερους στόχους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διοικητής του Γ.Ν Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος.

Από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», ενισχύονται με δυόμισι εκατομμύρια ευρώ το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» (Ρίο), το Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και το Νοσοκομείο Πύργου με ποσό 410 χιλ. ευρώ, τα οποία άμεσα θα καλύψουν τις ανάγκες τους σε βιοϊατρικό εξοπλισμό.

Τις σχετικές αποφάσεις ένταξης των τριών έργων που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων «Η δημόσια υγεία είναι αγαθό αδιαπραγμάτευτο και αυτονόητο δικαίωμα για κάθε πολίτη. Η Περιφέρεια καθημερινά δίνει την δική της μάχη ώστε ελλείψεις που διαπιστώνονται στις δομές της δημόσιας υγείας, οι οποίες αποβαίνουν σε βάρος των πολιτών, να καλύπτονται στον συντομότερο δυνατόν χρόνο. Ακόμα και σε συνθήκες δύσκολες δεν σταματήσαμε να μεριμνούμε για τις υποδομές στην δημόσια υγεία, για τον εξοπλισμό των νοσοκομείων μας, για το καλύτερο επίπεδο υπηρεσιών προς τον πολίτη».

Τι περιλαμβάνει το έργο

Αναλυτικά, η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου θα προμηθευτεί:

1.Ένα σταθμό παρακολούθησης με παρακλίνια μόνιτορ για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προϋπολογισμού 100 χιλ. ευρώ

  1. Δύο αναπνευστήρες για τη ΜΕΘ προϋπολογισμού 50 χιλ. ευρώ

3.Έναν υπερηχοτομογράφο γενικής χρήσης προϋπολογισμού 90 χιλ. ευρω

4.Δύο αναισθησιολογικά μηχανήματα προϋπολογισμού 74 χιλ. ευρώ

5.Έναν ψηφιοποιητή με δύο εκτυπωτές για το ακτινολογικό προϋπολογισμού 30 χιλ. ευρώ

  1. Έναν ηλεκτροεγκεφαλογράφο προϋπολογισμού 26 χιλ. ευρώ

(σ.σ σήμερα στη ΝΜ Πύργου δε διενεργούνται ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα)

7.Δέκα κλίνες για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού προϋπολογισμού 30 χιλ. ευρώ

8.Δυο κλίνες για τη Μονάδα Εμφραγμάτων προϋπολογισμού 10 χιλ. ευρώ

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (προϋπολογισμός 1,1 εκατ. ευρώ) θα προμηθευτεί νέο εξοπλισμό στα Χειρουργεία, στη ΜΕΘ και στην Καρδιολογική Κλινική, όπως αναισθησιολογικά μηχανήματα, μόνιτορ με κεντρικό σταθμό, χειρουργικά τραπέζια, σύστημα τρισδιάστατης υπερηχοτομογραφίας, φορητό σύστημα υπερηχοτομογραφίας κ.α, ενώ το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας (προϋπολογισμός 1 εκατ. ευρώ) θα προμηθευτεί Μαγνητικό Τομογράφο 1,5 Tesla για τις διαγνωστικές ανάγκες των Κλινικών κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως των εξωτερικών ασθενών και ένα σύγχρονο καρδιολογικό 3D υπερηχοτομογράφο.

«Θέτουμε ακόμα υψηλότερους στόχους»

Ο Διοικητής του Γεν. Νοσοκομείου Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την επίτευξη ενός ακόμα σημαντικού στόχου για την αντικατάσταση του «γερασμένου» ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου Πύργου. «Νιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω όσους δούλεψαν για τη διαμόρφωση της πρότασης, η οποία έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία, και ιδιαίτερα την Υποδιευθύντρια Διοικητικού Οικονομικού Μαρία Μάλλιου και τον Προϊστάμενο του τμήματος Βιοιατρικής Τεχνολογίας Παύλο Θεοδωράτο για το χρόνο και τον κόπο που αφιέρωσαν εντός και εκτός συμβατικού ωραρίου.

Μέσα σε μερικές ημέρες εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ¨Δυτική Ελλάδα 2014-2020¨ παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ (ενεργειακή αναβάθμιση και ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός).Κι επειδή τα όνειρα δε σβήνουν ποτέ, συνεχίζουμε θέτοντας ακόμα υψηλότερους στόχους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Διαμαντόπουλος.

Ο Διοικητής του Γεν. Νοσοκομείου Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος


Πηγή