Στο …”κουφάρι” του Λαδόπουλου – Απομεινάρια μιας άλλης εποχής, η τεράστια μηχανή, οι μ […]

Ακρως εντυπωσιασμένοι σε κάθε βήμα ήταν όλοι όσοι συμμετείχαν στην αυτοψία που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο πρώην εργοστάσιο Λαδόπουλου στην Πάτρα. Ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, όπως επίσης ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς και ο αντιπεριφερειάχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφέρειας και του δήμου, περπάτησαν σε κάθε σημείο του εργοστασίου και εξήραν τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν στους ατέλειωτους χώρους της πρώην χαρτοποιίας.

Σχεδόν σε κάθε χώρο που επισκέφθηκε η αντιπροσωπεία των αιρετών και των υπηρεσιακών παραγόντων, υπήρχαν μετανάστες που παρακολουθούσαν από παράθυρα και ορόφους του κτιρίου, μη γνωρίζοντας τι συμβαίνει.

Αρκετές φορές μάλιστα οι αιρετοί χαιρετούσαν τους μετανάστες στο χώρο.

Για αρκετή ώρα, όλοι σταμάτησαν και χάζευαν την επιβλητική, τεράστια μηχανή της χαρτοποιίας στο ισόγειο.

Οι δυνατότητες στο πρώην εργοστάσιο Λαδόπουλος είναι σχεδόν απεριόριστες, ενώ οι εγκαταστάσεις που παραμένουν άθικτες από το χρόνο, αναμένεται και να αποτελέσουν το πολιτιστικό-μουσειακό τμήμα της αξιοποίησης.

Μελανό κομμάτι παραμένει αυτό που παραδέχτηκαν όλοι και δεν είναι άλλο από το πλιάτσικο σε πολλά υλικά όπως στην αίθουσα Ντα Βιντσι, κάτι που κατέγραψε πρόσφατα και η αυτοψία του thebest.gr στους χώρους του πρώην εργοστασίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ό,τι απέμεινε από την "Πολιτιστική"- Μπήκαμε πρώτη φορά στην αίθουσα Ντα Βίντσι και καταγράψαμε εικόνες ντροπής… Τα ίδια και στο Εργοστάσιο Τέχνης! ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    23 Νοεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία