“Στο πρόσωπο του μπάρμαν εξατομικεύτηκε όλη η απαξία”- Ολοκληρώνεται η δίκη για τη δολοφονία Μπακ […]

"Ενώ δεν είχε περάσει ποτέ την πόρτα ούτε του πταισματοδικείου βρίσκεται σήμερα σε αυτή την οριακή στιγμή της ζωής του όπου κινδυνεύει λόγω συγκυριακών παραγόντων να υπάρξει μία απόφαση δικαστηρίου που θα τον αποβάλει από τον κοινωνικό ιστό" ανέφερε στην αγόρευση του ο Παναγιώτης Κορατζόπουλος, δικηγόρος του πατρινού μπάρμαν που αντιμετωπίζει την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία του Μπακάρι Χέντερσον που έγινε στη Ζάκυνθο τον Ιούλιο του 2017.

Ένα βήμα πριν την απόφαση για τη δολοφονία του Μπακάρι Χέντερσον – Στις 22 Νοεμβρίου η ετυμηγορία

«Γνώριζε τι πήγαιναν να κάνουν οι υπόλοιποι δράστες;»

Ανέφερε πως θα πρέπει το δικαστήριο να κάνει μία ψυχογράφηση των δραστών ως προς την κατεύθυνση των πράξεων τους. «Γνώριζε τι πήγαιναν να κάνουν οι υπόλοιποι δράστες;» είναι ένα από τα σοβαρά ερωτήματα που όπως ανέφερε ο κ. Κορατζόπουλος, θα πρέπει να απασχολήσει το δικαστήριο.

"Ο ρόλος του πατρινού μπάρμπαν ήταν καταλυτικός στη δολοφονία Μπακάρι" – Αγόρευσε σήμερα η πολιτική αγωγή

Ούτε το φυλετικό μίσος ούτε τα μάτια μίας γυναίκας ήταν το κίνητρο της δολοφονίας του Μπακάρι"- Την ενοχή των κατηγορούμενων πρότεινε ο Εισαγγελέας

Στο αν ο μπάρμαν του καταστήματος στο οποίο ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον Μπακάρι είχε γνώση για τις πράξεις των υπολοίπων είναι ένα σημείο, στο οποίο στάθηκε ιδιαίτερα η υπεράσπιση.

Επίσης, αναφέρθηκε "στις προανακριτικές ελλείψεις, στους σημαντικούς μάρτυρες που λείπουν από τη δικογραφία της υπόθεσης αλλά και το γεγονός ότι δε συνελήφθη ποτέ άλλο ένα άτομο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στα γεγονότα".

"Ήθελα να παραδώσω τον Μπακάρι στην αστυνομία για όσα έκανε – Η βία δεν ήταν ποτέ λύση για μένα "- Η απολογία του πατρινού μπάρμαν

Δίκη Μπακάρι: Ο πατέρας του Πατρινού μπάρμαν που κατηγορείται για συνέργεια στη δολοφονία – "Αισθάνομαι υπεύθυνος γι αυτό που συνέβη στο παιδί μου"

Ο μπάρμαν όπως τόνισε η υπερασπισή του είναι ο μαναδικός εργαζόμενος του καταστήματος που συνελήφθη ενώ όπως ανέφερε εξατομικεύτηκε στο πρόσωπο του όλη η απαξία και η νομοτέλεια, βάση την οποία θα έπρεπε να εμπλακεί στην υπόθεση ένας Έλληνας.

Η πρόταση του εισαγγελέα

«Το κίνητρο της δολοφονίας του Μπακάρι Χέντερσον δεν ήταν το φυλετικό μίσος ούτε τα μάτια μίας γυναίκας» ανέφερε στην αγόρευση του ο Εισαγγελέας, Παναγιώτης Μεϊδάνης, σήμερα στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας προτείνοντας την ενοχή των εννέα κατηγορούμενων.

"Ήθελα να παραδώσω τον Μπακάρι στην αστυνομία για όσα έκανε – Η βία δεν ήταν ποτέ λύση για μένα "- Η απολογία του πατρινού μπάρμαν

Δίκη Μπακάρι: Ο πατέρας του Πατρινού μπάρμαν που κατηγορείται για συνέργεια στη δολοφονία – "Αισθάνομαι υπεύθυνος γι αυτό που συνέβη στο παιδί μου"

Πιο συγκεκριμένα πρότεινε την ενοχή έξι κατηγορούμενων για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, την ενοχή δύο κατηγορούμενων για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης ενώ για τον πατρινό μπάρμαν πρότεινε την ενοχή για απλή συνέργεια (και όχι για άμεση συνέργεια για την οποία κατηγορήθηκε αρχικά).

«Μία παρεξήγηση οδήγησε σε ένα άγριο έγκλημα»

Επίσης πρότεινε να ασκηθεί δίωξη στον ιδιοκτήτη του μαγαζιού στο οποίο ξεκίνησε ο μοιραίος καβγάς (για απλή συνέργεια, παράνομη οπλοφορία και ψευδορκία) αλλά και στον δεύτερο μπάρμαν του μαγαζιού (για οπλοφορία και ψευδορκία).

Το "μυστήριο" με το αντικείμενο που χτύπησαν τον Μπακάρι – Αύριο η πρόταση του εισαγγελέα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο ίδιος τόνισε ότι πρόκειται για έλλειψη κοινωνικής συνείδησης, ευαισθησίας και ανθρωπισμού. Όπως τόνισε «ούτε ένας από τους κατηγορούμενους δεν νοιάστηκε για τον άτυχο Μπακάρι που κειτόταν στον δρόμο αιμόφυρτος . Κανείς δεν συγκλονίστηκε από το θέαμα.

Όλο το σκηνικό της δολοφονίας του Μπακάρι σε τέσσερα βίντεο- Τα 11 δευτερόλεπτα που του κόστισαν τη ζωή- Εντάσεις και απειλές στη δικαστική αίθουσα

Το πιο οδυνηρό είναι ότι κανείς δεν ζήτησε μία ειλικρινή συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος που παρακολούθησε με αξιοπρέπεια και ωριμότητα αυτή τη δίκη».

Τον εγκατέλειψαν και έφυγαν

«Δεν ξέρουμε τι είχαν στο μυαλό τους οι κατηγορούμενοι όταν ξυλοκοπούσαν το θύμα και αυτή είναι η δυσκολία» ανέφερε ο εισαγγελέας τονίζοντας ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα μέσα που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι, οι τρόποι που χρησιμοποίησαν τα μέσα, η ένταση των χτυπημάτων, η απόσταση θύμα και δραστών, οι σχέσεις του θύματος με τους δράστες, το μέρος του σώματος που χτυπούσαν αλλά και ο αριθμός των χτυπημάτων.

Πώς πέθανε τελικά ο Μπακάρι Χέντερσον; Τι κατέθεσε σήμερα η ιατροδικαστής της Πάτρας Αγγελική Τσιόλα

«Όσοι δεν ήθελαν να σκοτώσουν χτυπούσαν αλλού και όχι στο κεφάλι. Για κάποιους στόχος ήταν το κεφάλι και είναι σαφές ότι με τέτοια χτυπήματα μπορεί να επέλθει ο θάνατος» ανέφερε τονίζοντας ότι «η τύχη του Μπακάρι ήταν προδιαγεγραμμένη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα ήταν νεκρός. Ήθελαν να τιμωρηθεί για ό,τι είχε κάνει και είχαν οπλιστεί επαρκώς γι αυτό».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα πραγματικά περιστατικά της πολύκροτης υπόθεσης και ανέλυσε τα συγκλονιστικά ευρύματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Ο εισαγγελέας μίλησε για τη δράση του κάθε κατηγορούμενου βασισμένος σε στοιχεία, αναφέρθηκε σε αναληθείς ισχυρισμούς και τόνισε ότι πρόκειται για την μία δίκη που «βασανίστηκε μέχρι τέλους» αφού, όπως τόνισε, διερευνήθηκαν όλα τα επιχειρήματα και οι ισχυρισμοί.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα βγει στις 22 Νοεμβρίου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    12 Νοεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία