Στον αέρα η επένδυση Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό μετά τη σύλληψή του;

Ζητούμενο τι ρόλο θα παίξουν οι εξελίξεις

O Ριμπολόβλεφ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο από την γενική εισαγγελία του Μονακό για «διαφθορά», «αθέμιτη άσκηση επιρροής», «ενεργητική και παθητική» και «συνέργεια» στα αδικήματα αυτά.

«Οι εξελίξεις ρίχνουν μια σκιά γύρω από το πρότζεκτ. Ευχόμαστε τα οποία προβλήματα αντιμετωπίζει ο κ. Ριμπολόβλεφ να μην επηρεάσουν την επένδυση η οποία διαθέτει πλέον και όλες τις άδειες» είπε στο Έθνος ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας Μανώλης Θέρμος. Σύμφωνα με τον ίδιο και μόνο η ανακαίνιση του Σκορπιού από τον κ. Ριμπολόβλεφ έχει κάνει την Λευκάδα πόλο έλξης για τους τουρίστες.

«Η φήμη του νησιού έχει εκτοξευθεί. Η εμπλοκή του Ρώσου μεγιστάνα έχει προσδώσει σε ολόκληρο το νησί σημαντική προστιθέμενη αξία. Η παρουσία του στην περιοχή θα τραβήξει και άλλους VIP και Celebrities οι οποίοι μπορεί να επενδύσουν και αυτοί στο μέλλον» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της περιοχής.

Αυτή την περίοδο, στο νησί του Σκορπιού εργάζονται περισσότερα από 50 άτομα, που στην πλειονότητά τους προέρχονται από τη Λευκάδα.

Περισσότερο καθησυχαστικός εμφανίζεται ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης. «Οι επενδύσεις τρέχουν ανεξάρτητα από τα ζητήματα που ανακύπτουν στους ανθρώπους. Προφανώς και αν πραγματοποιηθεί η επένδυση στο Σκορπιό θα διαφημιστεί και η Λευκάδα» είπε στο Έθνος o κ. Σκιαδαρέσης.

Το επενδυτικό σχέδιο του Ριμπολόβλεφ προβλέπει να κατασκευαστούν 12 νέες βίλες σε τρία διαφορετικά σημεία, θα γίνει ανακαίνιση της ανατολικής και της νότιας παραλιακής κατοικίας, θα εκσυγχρονιστούν οι υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως τα γήπεδα τένις και ποδοσφαίρου, θα δημιουργηθούν νέοι παιδότοποι και χώροι περιήγησης, θα γίνει ανάπλαση της περιοχής της φάρμας και θα αναβαθμιστούν όλες οι υποδομές. Στα σχέδια της τουριστικής επένδυσης προβλέπεται η επέκταση της μαρίνας ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των μεγάλων σκαφών που θα φτάνουν στον Σκορπιό.

Συνελήφθη στο Μονακό
Παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η είδηση της σύλληψης του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ από τις Αρχές του Πριγκιπάτου του Μονακό. Ο πρόεδρος της AS Monaco και ιδιοκτήτης του Σκορπιού κατόπιν αιτήματος Μονεγάσκου δικαστή, λίγες ώρες μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, κρατείται από την τοπική αστυνομία. Ο Ρώσος μεγιστάνας κατηγορείται για υποθέσεις διαφθοράς και σύμφωνα με γαλλικά μέσα, οι Αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στην εντυπωσιακή βίλα του στο Μονακό, ενώ πρόκειται να λάβουν χώρα και άλλες έρευνες.

«Οι επενδύσεις τρέχουν ανεξάρτητα από τα ζητήματα που ανακύπτουν στους ανθρώπους. Προφανώς και αν πραγματοποιηθεί η επένδυση στο Σκορπιό θα διαφημιστεί και η Λευκάδα»

Οπως αποκαλύπτει η «Monde», βρέθηκε ένα DVD με πλούσιο περιεχόμενο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι Αρχές κι εκατοντάδες μηνύματα που είχε στείλει μέσω κινητού τηλεφώνου ο Ρώσος μεγιστάνας με τον Ελβετό έμπορο έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ κι άφηναν να εννοηθεί ότι υπήρχε ένα «μυστικό» κέντρο που δρούσε υπέρ του Ριμπολόβλεφ. Στις 23 Σεπτεμβρίου 2017, για την ίδια υπόθεση είχε τεθεί υπό κράτηση ο Φιλίπ Ναρμινό, λίγες ημέρες αφού υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης του πριγκιπάτου, μετά τις αποκαλύψεις της γαλλικής εφημερίδας.

Τι λέει ο δικηγόρος του

Ο Ριμπολόβλεφ φέρεται να είχε τύχει «ευνοϊκής μεταχείρισης» από τις δικαστικές Αρχές του Μονακό και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης του πριγκιπάτου, Φιλίπ Ναρμινό, την περίοδο που βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη για υπόθεση απάτης με τον Ελβετό έμπορο έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ. Ο δικηγόρος του Ρώσου επιχειρηματία υποστηρίζει, πάντως, ότι ο πελάτης του εκλήθη από τις Αρχές απλώς για να καταθέσει τη δική του άποψη για την υπόθεση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπεράσπιση του Ριμπολόβλεφ δεν θα δυσκολευτεί να δείξει «ότι ο κ. Ιβ Μπουβιέ, ο οποίος κατηγορείται για μεγάλη απάτη είχε και εξακολουθεί να έχει ευνοϊκή μεταχείριση από τα δικαστικά όργανα του Μονακό».


Πηγή