Στους δρόμους οι Ρισιάνοι για τα σοβαρά προβλήματα των σχολείων τους (εικόνες)

Δυναμική κινητοποίηση στο Αργοστόλι

Ραντεβού έξω από το "Ξενία" στο Αργοστόλι έδωσαν σήμερα το πρωϊ Εκπαιδευτικοί-Μαθητές-Συλλογοι Γονέων Κηδεμόνων-κάτοικοι της Ερύσσου.

Σκοπός της συγκέντρωσης αυτής ήταν μιά πορεία διαμαρτυρίας από τον Φοινικόδρομο έως την Πλατεία Βαλλιάνου και συγκεκριμένα στον νέο Πεζόδρομο.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές Κοινότητες του Νηπιαγωγείου-Δημοτικού-Γυμνασίου και Λυκείου της Ερίσου έχουν γιγαντωθεί και ενώ διανύουμε για τα καλά την Σχολική Χρονιά λύσεις δεν έχουν βρεθεί.

Με έλλειψη διδακτικού προσωπικού ξεκίνησε και αυτή η σχολική χρονιά. Πρέπει να δοθεί κίνητρο στους Εκπαιδευτικούς έτσι ώστε αυτοί να παραμένουν στα Σχολεία της Ερίσου.

-Να γίνει επαναχαρακτηρισμός των Σχολείων της Ερίσου ως Δυσπρόσιτα.
-Να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της στέγασης των Σχολείων κυρίως του Νηπιαγωγείου με τέτοιο τρόπο ώστε να εφαρμόζονται οι καινοτόμες δράσεις του Προεδρικού Διατάγματος του 2018
-Να δοθεί άμεση λύση στο θέμα της ασφαλούς μεταφοράς ΟΛΩΝ των μαθητών από και προς τα Σχολεία τους.

Εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου, εκπρόσωποι του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Μεσοβουνίων αλλά και Εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν τους αρμόδιους φορείς στο Αργοστόλι, συζήτησαν μαζί τους και κατέθεσαν τα δίκαια αιτήματά τους.

Ξεκίνησαν με επίσκεψη στον κ. Δημήτρη Μαρκάτο Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς, κατόπιν με τα πανό στα χέρια κατευθύνθηκαν στον αύλειο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας. Εκεί συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη κ Παναγή Δρακουλόγκωνα. Μάλιστα συνομίλησε αρκετή ώρα μαζί τους και δεσμεύτηκε σε κάποια από τα αιτήματα που του κατέθεσαν.

Στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού θα ζητήσει τον επαναχαρακτηρισμο των Σχολείων της Ερίσου ως Δυσπρόσιτα και κατόπιν θα ανέβει στον Υπουργό και θα του καταθέσει την απόφαση του Π.Σ. Ιονίων Νήσων ζητώντας του να την θέσει άμεσα σε εφαρμογή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης θα εξετάσει και θα δώσει λύση και στο θέμα της μετακίνησης των μαθητών από και προς τα Σχολεία τους μέσω των Σχολικών Δρομολογίων της Περιφέρειας.

Κάθε χρόνο η κρατική δαπάνη για την εκτέλεση των Σχολικών δρομολογίων μειώνεται. Έχουμε μείωση κατά 40% τα τελευταία χρόνια και το κράτος σε κάτι όπως τα σχολικά δρομολόγια, που είναι υποχρέωση του Δημοσίου έβαλε και ΦΠΑ 24%

Όσον αφορά την σήμανση και την δημιουργία στάσεων ο κ. Δρακουλόγκωνας ανέφερε ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει τον Δήμο στο να τοποθετήσει σήμανση σε Φισκάρδο, Μάγγανο, Αντυπάτα κλπ. Όπως αναφέρθηκε από εκπαιδευτικό είναι αναγκαία η σήμανση σχετικά σχετικά με την προσοχή των παιδιών που κυκλοφορούν κοντά στο Σχολείο

Κλείνοντας την συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη οι Εκπρόσωποι της Ερίσου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και με τον Περιφερειάρχη κ. Θοδωρο Γαλιατσάτο ο οποίος βρίσκεται στο νησί μας.

Επόμενη στάση στο Δημαρχείο. Εκεί δεν στάθηκαν τυχεροί καθώς ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς απουσίαζε. Κατέθεσαν τα αιτήματα τους στην γραμματέα του Δημάρχου κα Κατσουλίδου.

Με τα πανό στα χέρια όλοι μαζί συνέχισαν και επισκέφτηκαν τον Αντιδήμαρχο κ Διονύση Λυκούδη, ο οποίος συζήτησε μαζί τους και μάλιστα δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις.

Επόμενη και τελευταία συνάντηση το κτήριο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου και εκεί κατατέθηκαν τα αιτήματα.

Ο αγώνας τους σίγουρα δεν τελειώνει εδώ. Είναι δύσκολη και μεγάλη η διαδρομή από την Έρισο στο Αργοστόλι, όμως οι Ρισιάνοι δεν θα αφήσουν να περάσουν δυό μήνες ακόμη χωρίς λύσεις στα σοβαρά προβλήματα των Σχολείων τους.

SXOLEIA4SXOLEIA11SXOLEIA17SXOLEIA20SXOLEIA23SXOLEIA26SXOLEIA30SXOLEIA35SXOLEIA42SXOLEIA55SXOLEIA63SXOLEIA65SXOLEIA80SXOLEIA89SXOLEIA107SXOLEIA128SXOLEIA170SXOLEIA191SXOLEIA215SXOLEIA227SXOLEIA248


Πηγή