Στους “μνηστήρες” για την Αρχιεπισκοπή ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

Στους "μνηστήρες" για την Αρχιεπισκοπή ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος Στους "μνηστήρες" για την Αρχιεπισκοπή ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

Αίσθηση έχει προκαλέσει άρθρο της "Καθημερινής της Κυριακής" με τίτλο "Φανάρι και κληρικοί αφορίζουν τη συμφωνία".

Το άρθρο τονίζει ότι η συμφωνία βρίσκεται στον "αέρα" ενώ αναφέρει ότι η συμφωνία αυτή με τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα, με τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει στο εσωτερικό της τοπικής εκκλησίας, δεν αποκλείεται να στιγματίσει κάποιους Μητροπολίτες που φέρονται ως δελφίνοι για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Μητροπολίτες που, σύμφωνα με το άρθρο, είχαν συμπράξει στην διαμόρφωση της. Σύμφωνα με το δημοσίευμα από την πλευρά της Εκκλησίας, στις εργασίες για τη σύνταξη της συμφωνίας μετείχαν, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, οι οποίοι και συνόδευσαν τον Αρχιεπίσκοπο στο Μέγαρο Μαξίμου, ο νομικός σύμβουλος της Συνόδου Θεόδωρος Παπαγεωργίου, ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος ενώ λόγο φέρεται να είχε και ο Μητροπολίτης της Αττικής και στέλεχος εμβληματικού οργανισμού της Αρχιεπισκοπής.

Το άρθρο αυτό επιβεβαιώνει στην ουσία έμμεσα την αίσθηση που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό στην τοπική κοινωνία της Πάτρας και το σενάριο που λέει ότι ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος θα είναι σίγουρα ένας από αυτούς που θα διεκδικήσουν την διαδοχή του Ιερώνυμου στην Αρχιεπισκοπή. Το σενάριο αυτό είχε καταγράψει εδώ και αρκετούς μήνες το patrasevents.gr. Ο συντάκτης του άρθρου μιλώντας για Μητροπολίτες που είχαν συμπράξει στην διαμόρφωση της συμφωνίας "φωτογραφίζει" τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την φημολογία που υπάρχει, εφόσον τελικά ο Μητροπολίτης Πατρών "κατέβει" για την διαδοχή του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, βασικός του αντίπαλος θα είναι ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, ένας ιερέας με σημαντικές σπουδές στο εξωτερικό και μεγάλη μόρφωση, ο οποίος όμως όπως λένε εκκλησιαστικοί κύκλοι εκφράζει πιο συντηρητικές απόψεις τόσο για την εκκλησία, όσο και για την κοινωνία, χωρίς όμως να καλεί σε… επαναστάσεις και λάβαρα, όπως ο Αμβρόσιος.

Ωστόσο, κινείται σίγουρα σε ένα πεδίο διαφορετικό από αυτό του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του Μητροπολίτη Χρυσόστομου…


Πηγή