Σύλλογος Αλεύχιμον: «Κερδίσαμε γιατί αποκτήσαμε την γνώση πως η κληρονομιά είναι το μέλλον, το παρόν και το πα […]

Περιβάλλον Σύλλογος Αλεύχιμον: «Κερδίσαμε γιατί αποκτήσαμε την γνώση πως η κληρονομιά είναι το μέλλον, το παρόν και το παρελθόν».

Αρκετά ήταν τα μέλη του Συλλόγου Αλεύχιμον και οι κάτοικοι της Λευκίμμης που συμμετείχαν στο αποψινό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Σημειώνουμε ότι ο Σύλλογος Αλεύχιμον δεν τοποθετήθηκε στην συγκέντρωση πάρα το γεγονός ότι η πρόταση από τους διοργανωτές ήταν να ανοίξουν την εκδήλωση, ωστόσο μοίρασε σε όλους επιστολές για την κατάσταση που ζουν οι κάτοικοι.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Σπύρος Πανδής και ο Γραμματέας Γιάννης Πανδής είχαν συνάντηση με τα υπόλοιπα μέλη των συλλόγων στο Υπουργείο Εσωτερικών. Με δεδομένο ότι ο Υπουργός ελειπε στην Κω η συνάντηση έγινε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Κώστα Πουλάκη και τον Γενικό Γραμματέα Στερεών Αποβλήτων Ευάγγελο Καπετάνιο.

Μάλιστα υπήρξε η δέσμευση ότι θα υπάρξει ραντεβού με τον Υπουργό τις επομενες ημέρες.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν τα εξής: «Βρισκόμαστε εδώ ανάμεσα σας, μέσα από την επιθυμία να τιμήσουμε τον τόπο που μας γέννησε έξω από τα γεωγραφικά του όρια, και δη στην πρωτεύουσα της χώρας μας, την Αθήνα.

Θελήσαμε να τιμήσουμε όλους αυτούς που μοιράζονται την ίδια αγάπη με εμάς για την μάνα Λευκίμμη. Να γνωστοποιήσουμε σε όσους δεν γνωρίζουν, αλλά και να επιβεβαιώσουμε όλους όσους αισθάνονται όπως εμείς, πως η τοπογέννηση δεν μπορεί παρά να αποτελεί την ρίζα της ύπαρξης μας και πως αποτελεί χρέος να προασπιζόμαστε τον τόπο μας ενάντια σε όποιον στοχεύει στην απαξίωση του.

Βρισκόμαστε εδώ για να μοιραστούμε τα συναισθήματα αλλά και την πρόσφατη εμπειρία που αποκομίσαμε μέσα από αυτόν τον αγώνα, ο οποίος αν και άνισος έχει κερδηθεί. Ναι έχουμε κερδίσει! Κερδίσαμε γιατί ως Λευκιμμιώτες αποκτήσαμε την πολύτιμη γνώση πως η κληρονομιά είναι το μέλλον, το παρόν και το παρελθόν! Κατανοήσαμε πως για να διατηρήσεις αυτόν τον υψίστης σπουδαιότητας πλούτο, δεν πρέπει να σταματάς να αγωνίζεσαι ούτε στιγμή. Μία γνώση που ουσιαστικά χαρίστηκε απλόχερα στον σύλλογο Αλεύχιμον από τους νέους της Λευκίμμης. Τους νέους που δεν πλαισίωσαν απλά τον αγώνα που δίνουμε ως σύλλογος , αλλά που πρωτοστάτησαν και τελικώς ηγήθηκαν αυτού. Μέγιστη τιμή και σεβασμός σε αυτήν την νέα γενιά. Μιας γενιάς απέναντι στην οποία δεσμευόμαστε πως δεν θα σταματήσουμε ποτέ να είμαστε αρωγοί στους αγώνες που δίνει, για να διατηρήσει και να κληροδοτήσει στους επόμενους, την αγάπη για τον τόπο μας, την αγάπη για την Λευκίμμη.

Ως σύλλογος σταθήκαμε δίπλα στους νέους ως βοηθοί, υλοποιώντας μια σειρά από νομικές ενέργειες. Προσφυγές στην δικαιοσύνη, που αποδεικνύουν σε όλους εκείνους τους φορείς που μέσα από αδιαφορία και πράξεις απαξιώνουν τον τόπο μας, πως δεν αγωνιζόμαστε για τίποτα περισσότερο από τα νόμιμα και τα αυτονόητα. Είκοσι (20) νομικές ενέργειες και παράλληλη εκ’ νέου γνωστοποίηση στην επιτροπή αναφορών της Ευρώπης, για όλες τις παρανομίες που έχουν διεξαχθεί γύρω από το έργο που κάποιοι ονομάζουν πλέον ως ΧΥΤΥ Λευκίμμης. Αυτές μας οι δράσεις συνοδεύουν και δικαιώνουν όλους αυτούς τους αγώνες που ο κόσμος της Λευκίμμης δίνει στους δρόμους σε καθημερινή βάση εδώ και έξι (6) μήνες, ενώ ταυτόχρονα προαναγγέλλουν ευνοϊκές εξελίξεις για τον τόπο μας.

Μετά από:

  • μηνυτήριες αναφορές για τα αδικήματα της κακουργηματικής ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος καθώς και για παραβίαση δικαστικής απόφασης,
  • γνωστοποιήσεις , αναφορές , κοινοποιήσεις εξώδικών δηλώσεων , κοινοποιήσεις διαμαρτυρίας και πρόσκλησης για ανάκληση αποφάσεων , διοικητικές κυρώσεις αλλά και μηνυτήριες αναφορές προς τους διοικούντες του τμήματος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
  • αναφορά προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για αδράνεια των Εισαγγελικών Αρχών
  • κατάθεση Αίτησης Ακύρωσης & Αναστολής ενώπιον του ΣΤΕ για την 112608/6-6-2018 οι οποίες θα εκδικαστούν στις πέντε (5) Δεκεμβρίου του ιδίου έτους και με τις οποίες ελπίζουμε ότι θα επέλθει η αρχή του τέλους ενός σκοπού που στόχευε να μετατρέψει την Λευκίμμη σε χωματερή ,

θεωρούμε πως πράξαμε όλα όσα μπορούσαμε για να προστατεύσουμε τον ευλογημένο τόπο που μας γέννησε, ώστε να μπορούμε να στεκόμαστε με το κεφάλι ψηλά ανάμεσα σε όλους τους Λευκιμμιώτες που πίστεψαν, πλαισίωσαν και υποστήριξαν με όλη την δύναμη της ψυχής τους το Αλεύχιμον.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που μας δίδαξαν πως ο σεβασμός σε συμμάχους και εχθρούς είναι ίσης σπουδαιότητας και πως τελικώς για να ζεις σε ένα υγιής περιβάλλον , σε μία εύρωστη κοινωνία , πρέπει να αγωνίζεσαι ακατάπαυστα».

Δείτε βίντεο εδώ.


Πηγή