Σύλλογος Λευκιμμιωτών Αττικής: «Μαζική και δυναμική η συγκέντρωση για την Λευκίμμη». (Φωτ.)

Κοινωνία Σύλλογος Λευκιμμιωτών Αττικής: «Μαζική και δυναμική η συγκέντρωση για την Λευκίμμη». (Φωτ.)

Μαζική και δυναμική χαρακτηρίζει την συγκέντρωση – διαδήλωση που έγινε στην Αθήνα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκιμμιωτών Αττικής.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου: «Με τα συνθήματα « έξω τα ΜΑΤ από την Λευκίμμη»,κ.α. ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκιμμιωτών Αττικής διοργάνωσε μαζική, δυναμική συγκέντρωση – διαδήλωση κατά του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας και της παραμονής των ΜΑΤ στην Πλατεία Μοναστηρακίου την Τετάρτη 21/11/2018 στις 5 το απόγευμα.

Η φωνή του αγωνιζόμενου λαού της Λευκίμμης , των Λευκιμμιωτών και Κερκυραίων της Αττικής ενώθηκε με τη φωνή των αγωνιζόμενων κατοίκων της Αττικής , που βιώνουν το ίδιο ακριβώς ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ -ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ – των ΧΥΤΑ και διεκδικούν ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.

Το παρόν στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΟΡΕΙΑ του Συλλόγου μας έδωσαν :

ΤΟ ΑΛΕΥΧΙΜΟΝ (Πολιτιστικός-Περιβαλλοντικός Σύλλογος Λευκίμμης), ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Αλληλεγγύης Αγώνα για τη Λευκίμμη , ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ κατά του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας, Ομοσπονδία Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής (Ο.ΚΕ.Σ.Α.) , Σύλλογος των εν Αττική Αργυραδιτών Κέρκυρας, Σωματεία και φορείς Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής Σωματεία και Φορείς Δήμου Φυλής και Δήμου Αχαρνών , Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής,Πανελλήνια Ομoσ.Συντ.Επικ.Ασφάλισης, o ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΜΟΣ,ο βουλευτής του Κ.Κ.Ε. ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ , ο πρόεδρος της ΛΑ.Ε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και πλήθος ψηφισμάτων συμπαράστασης όπως από Δημοτ. Παράταξη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και πολλές άλλες συλλογικότητες της χώρας.

Ακολούθησε πορεία με αγωνιστικό παλμό στο Υπουργείο Εσωτερικών (Μοναστηράκι Αθηνάς – Ομόνοια – Σταδίου ). Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών δέχθηκε αντιπροσωπευτική επιτροπή της συγκέντρωσης (Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκιμμιωτών Αττικής, ΑΛΕΥΧΙΜΟΝ, Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Αγώνα για τη Λευκίμμη, και Φορέων Δήμου Φυλής και Αχαρνών) από την οποία παρέλαβε το ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ. Σ. ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΥΚΙΜΜΙΩΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ , που έγινε 21 Οκτωβρίου 2018 και ενημερώθηκε για τα αιτήματα της κινητοποίησης.Δεσμεύτηκε σε προσεχή συνάντηση(εντός της ερχόμενης Εβδομάδος ) με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας ταυτόχρονα , ως καθ΄ύλην αρμόδιους για το ΧΥΤΑ Λευκίμμης και την απομάκρυνση των ΜΑΤ και των άλλων δυνάμεων καταστολής.

Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκιμμιωτών Αττικής χαιρετίζει τη μαζική, αγωνιστική συμμετοχή των Λευκιμμιωτών που ήρθαν από τη Λευκίμμη, των Λευκιμμιωτών και Κερκυραίων της Αττικής , των κατοίκων Φυλής, Αγίων Αναργύρων, Πετρούπολης, Αχαρνών , Μαραθώνα, Κερατέα και ιδιαίτερα ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ που ενώθηκαν με μια φωνή , μια γροθιά στο δίκαιο ΑΓΩΝΑ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΧΥΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Με αφετηρία τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της 21ης Νοεμβρίου 2018, προχωρούμε όλοι ΜΑΖΙ με ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ κλιμακώνοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέχρι τελικής δικαίωσης .

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην Πανελλαδική Απεργία στις 28 /11/2018 και διαδηλώνουμε με κεντρικό σύνθημα «Ο ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΕΧΕΙ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ – ΕΞΩ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ»

Σας καλούμε όλους και όλες να δώσετε δυναμικό παρόν στις 5 Δεκεμβρίου 2018 στο ΣτΕ που θα εκδικάζεται η προσφυγή των κατοίκων της Λευκίμμης ενάντια στη συνέχιση της Λειτουργίας του παράνομου ΧΥΤΑ Λευκίμμης με εναπόθεση σύμμικτων δεμάτων .

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ Ή ΑΔΙΕΞΟΔΟΙ».

*Οι φωτογραφίες είναι του κ. Σπύρου Μακαντάνη.


Πηγή