Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου – Ολυμπίας: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Μητροπολίτη Ηλείας Αντώνιο

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για μια μεγάλη προσωπικότητα, τον Μητροπολίτη Ηλείας, Αντώνιο, που υπηρέτησε στην Ηλεία από το 1922-1945, διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου – Ολυμπίας, σήμερα στις 8:00 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε Ηλείας.

Η συνεχής και αδιάλειπτη πορεία του, ως κληρικού και πνευματικού ταγού, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας καθώς και η συμμετοχή του, με την ιδιότητα του ιεροκήρυκα και του στρατιωτικού ιερέα, σε μερικά από τα σπουδαιότερα ιστορικά γεγονότα της πατρίδας μας, όπως στο Μακεδονικό Μέτωπο, στη Μικρασιατική Εκστρατεία, στη διάρκεια της ιταλικής και γερμανικής Κατοχής καθώς και στη διάρκεια της Αντίστασης του λαού μας κατά των κατακτητών, τον καθιστούν μια ιστορική προσωπικότητα μεγάλου διαμετρήματος.

Εξάλλου το πλούσιο συγγραφικό του έργο, που περιλαμβάνει σωρεία βιβλίων, άρθρων, μεταφράσεων, ιστορικών και αρχαιολογικών μελετών κ.ά., τον τοποθετούν αυτομάτως στο Πάνθεον των λογίων και διανοουμένων του 20ου αιώνα.

Για όλα αυτά, θα μιλήσει ο Αρχιμανδρίτης και Διδάκτωρ Θεολογίας, Δαμασκηνός Πετράκος, ενώ θα ακουστούν αποσπάσματα και αναλύσεις έργων του Αντωνίου.


Πηγή