Τέτοιες ώρες τέτοια λόγια!

Την παραπάνω φωτογραφία δημοσίευε σήμερα ο Σύλλογος Βλυχού «Θέαλος». Το κείμενο που ακολουθεί είναι από σχόλιο αναγνώστη.

«Στο Βλυχό πριν τη στροφή για Κατωχώρι, σε χώρο που ανήκει στο δήμο, κάποιοι έχουν δημιουργήσει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση με τα σκουπίδια. Παρά τις διαμαρτυρίες στο δήμο στο Νυδρί και τις διαβεβαιώσεις στην κυρία Μητρογιάννη ότι θα μαζευτούν, παραμένουν στο χώρο. Μπορεί κάποιος υπεύθυνος να ασχοληθεί με το θέμα;;;;;;; ώστε να σταματήσει το Βλυχό να θεωρείται χαβούζα κάθε ασυνείδητου;»

Το δικό μας σχόλιο:
Αγαπητοί μου εκεί στο Βλυχό. Το περιεχόμενο της χαβούζας δεν μαζεύτηκε από τον Δήμο όταν έπρεπε και όταν ήταν μέσα στα καθήκοντά του. Τώρα που κατά δημόσια δήλωσή του απαλλάχτηκε από αυτή την εργασία -μέχρι το τέλος του μηνός- περιμένετε να τα μαζέψει;
Η κοινωνική συνείδηση δεν είναι έμφυτο «χάρισμα». Δημιουργείται, είναι επίκτητο. Στις πολιτισμένες κοινωνίες υπάρχουν τιμωρίες και πρόστιμα, για τους κοινωνικά ασυνείδητους που βλάπτουν το περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο.

Αλλά σε τέτοιες εποχές, ποιος περιμένετε να χαλάσει καρδιές, όταν τον Μάιο έχουμε εκλογές. Όχι πως αν δε ήταν οι εκλογές θα γινόταν κάτι, αλλά είναι ένας λόγος παραπάνω, για να μην… κουνιέται φύλο. Η μεγαλύτερη βρωμιά και ασυδοσία που θυμόμαστε στα χρόνια μας, επικράτησε το φετινό καλοκαίρι από άκρη σε άκρη του νησιού.


Πηγή