Το Χόλιγουντ πάει Καλάβρυτα για το Ολοκαύτωμα

Ρεπορτάζ: Τα συνεργεία της μεγάλης Ελληνοαμερικανικής συμπαραγωγής για το Ολοκαύτωμα και γνωστοί Ελληνες και ξένου ηθοποιοί θα βρεθούν στα Καλάβρυτα από τις 12 Δεκεμβρίου για τα γυρίσματα σε Σοποτό και Λειβάρτζι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΤΗΝ «ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΛΑΥΡΑ» σε τίτλους… @ Μήνυμα ειρήνης κα ασφάλειας από τον Αμερικανό πρέσβη από τόπο με ιστορική φόρτιση @ Μήνας σημαντικών εξελίξεων για την μεγάλη επένδυση στο Χιονοδρομικό @ Προγραφές για μια ακόμη καλή χρονιά στον τουρισμό @ Πως τίμησαν την εθνική επέτειο στα Καλάβρυτα @ Στέγη Καλαβρυτινών ανοικτή για όλους @ Στην Πολιτεία για οριστική λύση παρέπεμψε τους Ηλείους η ηγουμένη των Αγ. Θεοδώρων .. αλλά και πιο αναλυτικά: @ Στα μέσα Νοεμβρίου ξεκινούν σε διάφορες περιοχές της χώρας γυρίσματα της ταινίας Ολοκαύτωμα «Echoes of the Past». Στις εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό έχει στηθεί ήδη το σκηνικό της αναπαράστασης των δραματικών γεγονότων του 43' στο Σχολείο των Καλαβρύτων (σημερινό Δημοτικό Μουσείο). Στα μέσα Δεκεμβρίου, παραμονές της επετείου του Ολοκαυτώματος την οποία θα τιμήσει φέτος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, το καστ και η παραγωγή μεταφέρονται σε Σοποτό και Λειβάρτζι. Ο σκηνοθέτης της ταινίας Νικόλαος Δημητρόπουλος αναφέρεται σε μια ωδή στη θυσία των Καλαβρύτων και τον αγώνα όλης της χώρας για τις γερμανικές επανορθώσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
@ Σε μια περίοδο όπου ευρύτερα γεωπολιτικά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο και σοβαρά ζητήματα που αφορούν τη σχέση της χώρας μας με τους γείτονες, βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο, ο Αμερικανός πρέσβης βρέθηκε στα Καλάβρυτα. Ο Τζέφρι Πάιατ έστειλε το δικό του συμβολικό μήνυμα υπέρ της παγκόσμιας ασφάλειας, επισκεπτόμενος το Δημοτικό Μουσείο Ολοκαυτώματος και τον Τόπο Θυσίας. Οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν την στρατιωτική παρουσία τους στη χώρα ενώ, απο το 2016 που βρίσκεται στην Ελλάδα, ο πρέσβης δίνει το δικό του μήμυμα σχετικά με τη σταθερότητα στη χώρα μας.@ Ο Νίκος Μαγκαφάς παρουσίασε στους φορείς το σχέδιο τουριστικής προβολής που είχε περιγράψει πρόσφατα στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Καλαβρύτων. @ Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία της επένδυσης των 19 εκατ.€ για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού σε επίπεδο Περιφέρειας. Δόθηκε «πράσινο φως» από την Εκτελεστική Επιτροπή ενώ αναμένεται η ψήφος και στο Περιφερειακό.
@ Το στέκι άνοιξε και για τους φίλους με αφορμή το τσάι που προσέφεραν οι κυρίες της «Στέγης Καλαβρυτινών».
@ Η Μονή Αγίων Θεοδώρων διέκοψε τον πλειστηριασμό εκτάσεων που διεκδικούν καλλιεργητές του Πύργου Σήμερα Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 με την "Πελοποννησιακή 'Λαύρα", το ειδικό 4σέλιδο ένθετο της εφημερίδας "Πελοπόννησος"


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    9 Νοεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Αχαΐα