Το Επιμελητήριο Ζακύνθου Ενημερώνει για τα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» και στέλνει μήνυμα με …. συγκεκριμένους […]

– ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –
To πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» ήταν ένα πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου της χώρας και σχεδιάστηκε από τη ΕΣΕΕ, συνδικαλιστικό όργανο των έμπορων για αυτό και είχε συνδικαιουχούς τους Δήμους σε συνεργασία με τους Εμπορικούς συλλόγους και με πρόυπόθεση αυστηρή την συμμέτοχη του 70% των εμπορικών επιχειρήσεων. Η Δράση αποσκοπεί στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική. Κάθε σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων που θα αναβαθμίσει τη λειτουργικότητα και αισθητική της περιοχής παρέμβασης και θα οργανώσει την οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής με την υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών. Αναβαθμίζεται η εικόνα της πόλης μας και ενισχύεται η τοπική αγορά με πλήρη αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου . Στηρίζουμε τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου. Ενισχύουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις τοπικές κοινωνίες, την πατρίδα μας.

Όπου δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν για τους δικούς τους λογούς οι κατά τόπο εμπορικοί σύλλογοι, συνδικαιουχος είναι το Επιμελητήριο της περιοχής. Εμείς στο Επιμελητήριο αγαπάμε το νησί, αποδεχτήκαμε την πρόκληση και δεν μας φοβίζουν τα δύσκολα. Υποχρέωση μας ήταν να αναλάβουμε το δύσκολο αυτό έργο για την ανάπτυξη του τόπου μας. Δεν μείναμε σε στείρες παρουσιάσεις , αλλά βγήκαμε στους δρόμους για μέρες, ενημερώνοντας πόρτα πόρτα τον εμπορικό κόσμο. Ο δήμος χθες αποφάσισε ομοφώνα, το Επιμελητήριο δυστυχώς κατά πλειοψηφία. Είναι ξεκάθαρες οι δεσμεύσεις των συμμετεχόντων επιχειρήσεων. Θα ισχύσουν μόνο εφόσον εγκριθεί η πρόταση και τότε οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα κληθούν να αποφασίσουν.

Ολοκληρώθηκε μια επίπονη και κουραστική προσπάθεια μηνών σε ένα δύσκολο εγχείρημα. Καλή επιτυχία στην συνολική υπερπροσπάθεια, στην ελπίδα και το όραμα μιας ομάδας ανθρώπων που αγαπούν το νησί τους. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΤΤΗΣ


Πηγή