Το έργο διάνοιξης διαύλου και η πλωτή προβλήτα Λιμανιού τέθηκαν επί τάπητος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβο […]

Το έργο της διάνοιξης του διαύλου Μεσολογγίου πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρεςμε την εγκατάσταση της αναδόχου εταιρείας τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με την πληρότητα των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεών του.

Κανένα έργο δεν εκτελείται χωρίς τις απαραίτητες περιβαλλοντικές άδειες επεσήμανε ο Νίκος Καραπάνος, καλώντας ταυτόχρονα τον αρμόδιο υπηρεσιακό εκπρόσωπο να αναφερθεί αναλυτικά στην πορεία δημοπράτησης. Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, το έργο όχι μόνο πληροί τους περιβαλλοντικούς όρους αλλά κρίθηκε επανειλημμένα και με αυστηρότητα. Σημείωσε δε, πως παρά τις προσπάθειες ορισμένων για το αντίθετο, η διάνοιξη του διαύλου θα γίνει όπως έχει προγραμματισθεί από το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Στη λιμενική ζώνη αναφέρεται επίσης και το έργο κατασκευής πλωτής προβλήτας, το οποίο όπως έγινε γνωστό θα δημοπρατηθεί την επόμενη εβδομάδα.Σημειώνεται πως η πρόταση του Δήμου στο Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων για το συγκεκριμένο έργο ανέρχονταν σε 120.000 ευρώ από τα οποία εγκρίθηκαν 80.000. Το γεγονός αυτό προέβαλε την ανάγκη προσαρμογής της αρχικής μελέτης, με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Μεσολόγγι: Στο τιμόνι του Ιατρικού Συλλόγου ο Άρης Τριβλής


Πηγή