Τράπεζα Αίματος του 6ου Δημ. Σχολείου Πύργου «Άγιος Χαράλαμπος»: Αύριο το «ραντεβού ζωής»

«Ραντεβού ζωής» δίνουν αύριο Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, τα μέλη της Τράπεζας Αίματος «Άγιος Χαράλαμπος», του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου και αρκετοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες, στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από τις 9:30 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι, με τους διοργανωτές να απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε μέλη και φίλους των συλλόγων και του σχολείου, αλλά και σε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη, να δώσουν λίγο αίμα για τα παιδιά και τους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Ο Διαχειριστής της Τράπεζας Αίματος Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος και το ιδρυτικό μέλος και πρώην Διευθυντής Γιώργος Αντωνόπουλος, ο Υποδιευθυντής του σχολείου Φώτης Αντωνόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νικολέτα Βλαχοπούλου, η Συντονίστρια Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου και η Προϊσταμένη Γωγώ Παρασκευά, μίλησαν για την προσπάθεια που μετρά 15 και πλέον χρόνια, στα οποία, χάρη στην προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών, έχουν βοηθηθεί και σωθεί δεκάδες συνάνθρωποι μας που βρέθηκαν σε κίνδυνο.

«Αυτή τη φορά, απευθύνουμε ειδική πρόσκληση σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες και σε όσους επιθυμούν να αιμοδοτήσουν για πρώτη φορά, αισθανόμενοι την ανάγκη να προσφέρουν βοήθεια και ζωή στον συνάνθρωπο, γιατί οι ανάγκες για αίμα έχουν πολλαπλασιαστεί», είπε ο Διαχειριστής της Τράπεζας Αίματος, Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος.

«Η εθελοντική προσφορά αίματος είναι πράξη αγάπης και κοινωνικής ευαισθησίας, ενώ τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, αφού το αίμα δεν μπορεί να παραχθεί, παρά μόνο χαρίζεται. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι υπόθεση όλων μας και απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους, την Κυριακή, όλοι μαζί να γίνουμε πιο δυνατοί», σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νικολέτα Βλαχοπούλου.

«Η εθελοντική προσφορά αίματος είναι θέμα παιδείας, και πρέπει να παρακινήσουμε όλους να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή. Ωστόσο, δε θα χρειαζόταν να γίνει καμία αιμοδοσία σε κανένα σχολείο κάθε Κυριακή, αν κάθε μέρα στον Σταθμό της Αιμοδοσίας, αιμοδοτούσαν 15-20 εθελοντές. Είναι χρέος μας λοιπόν, να παρακινήσουμε ολοένα και περισσότερους», είπε ο Υποδιευθυντής Φώτης Αντωνόπουλος.

Από την πλευρά της τέλος η Συντονίστρια Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντοπούλου, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την προσπάθεια που καταβάλουν για τη διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας. Αναφέρθηκε στις μεγάλες ελλείψεις σε αίμα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών, οι οποίοι μπορεί να είναι ένα δικό μας πρόσωπο ή ακόμα και εμείς οι ίδιοι. «Αν υπήρχε η Παιδεία – όπως είπε ο Υποδιευθυντής κ.Αντωνόπουλος – καθημερινά 15 εθελοντές να αιμοδοτούν καθημερινά, δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Γι’ αυτό όσοι είναι υγιείς, από 18 έως 60 ετών, να έρχονται και να αιμοδοτούν μία ή δυο φορές τον χρόνο. Κι ας κάνουν την αρχή την Κυριακή», κατέληξε η κα Πανέτα.

Όσοι επιθυμούν να αιμοδοτήσουν, μπορούν να κάνουν το πρώτο βήμα, είτε συμμετέχοντας στις οργανωμένες εθελοντικές αιμοδοσίες, είτε απευθυνόμενοι στον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, καθημερινά 9:00-13:00 και τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2621082339.


Πηγή