Βασίλης Κόλλιας – Ο Πατρινός γυμναστής που έχει μάθει να ξεπερνάει πάντα τα όρια του (pics+video)

Βασίλης Κόλλιας - Ο Πατρινός γυμναστής που έχει μάθει να ξεπερνάει πάντα τα όρια του (pics+video) Βασίλης Κόλλιας - Ο Πατρινός γυμναστής που έχει μάθει να ξεπερνάει πάντα τα όρια του (pics+video)

Είναι 27 χρονών και μπορεί το όνομα του να μην είναι ευρέως και τόσο γνωστό αφού υπηρετεί ένα άθλημα που δεν ήταν ποτέ του δημοφιλή.

Είναι όμως ένας από τους διεθνείς αθλητές της Πάτρας που έχει φορέσει το εθνόσημο και έχει αγωνιστεί σε μεγάλες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις. Ο Βασίλης Κόλλιας έχει ξεκινήσει την ενόργανη γυμναστική σε ηλικία μόλις 3,5 ετών από τον ΑΓΟΠ.

Στα 6 του επιλέχτηκε σαν έναν από τους πιο ταλαντούχους και ανερχόμενους πιτσιρικάδες στον άθλημα του, ενώ το 2015 αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα χρώματα της εθνικής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονπελιέ.

Από τότε προπονείται στον Άγιο Κοσμά μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της εθνικής. Στόχος του πλέον είναι να καταφέρει να κερδίσει μία θέση στην εθνική για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Πολωνία, "Ευελπιστώ ότι θα καταφέρω να περάσω από τα τεστ που θα γίνουν και να μπορέσω να αγωνιστώ με τα χρώματα της εθνικής σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση" τονίζει ο ίδιος.

Ο 27χρονος έχει αγωνιστεί, εκτός από το Μονπελιέ, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2017. Πάντως, στα πανελλήνια πρωταθλήματα έχει σαρώσει τα τελευταία χρόνια, από την στιγμή που όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του, το 2013 αποφάσισε να επιστρέψει στην ενεργό δράση, μετά από ένα διάστημα παύσης τριών χρόνων.

Το '14 και το '15 αναδείχτηκε πρώτος, το '16 πήρε την τρίτη θέση στους πλάγιους ίππους, το '17 ήταν τραυματίας και το '18 αναδείχτηκε στην δεύτερη θέση. Το βασικό του άθλημα είναι οι πλάγιοι ίπποι και εκεί ο 27χρονος Πατρινός μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα στη συνέχεια, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην Ελλάδα.

"Αυτή τη φορά θέλω να καταφέρω να πάρω την πρώτη θέση στους πλάγιους ίππους στο πανελλήνιο, κάτι που πιστεύω ότι είναι στις δυνατότητες μου, ενώ θα προσπαθήσω να διακριθώ και στο άλμα". Προπονητής του, αυτή την χρονική περίοδο, είναι ο Δημήτρης Κούλης, με τον οποίο ήταν και συναθλητής παλιότερα.

Βασίλης Κόλλιας - Ο Πατρινός γυμναστής που έχει μάθει να ξεπερνάει πάντα τα όρια του (pics+video)

Artistic Gymnastics Kollias

Ο ίδιος συνεχίζει τις εντατικές προπονήσεις στις εγκαταστάσεις του Σέγας, στον Λαδόπουλο και δείχνει αποφασισμένος, παρά τις όποιες δυσκολίες να μην τα παρατήσει:

"Σίγουρα τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα από πλευράς χορηγιών, ενώ η πολιτεία δεν δίνει σχεδόν τίποτα, σε όσους ασχολούνται με αυτό το σπορ. Το να κάνεις πρωταθλητισμό, την στιγμή που χρειάζεται να έχεις μια δουλειά για να επιβιώσεις, είναι πολυτέλεια.

Όμως εγώ έτσι και αλλιώς θέλω να μείνω κοντά στο άθλημα για αυτό και συνεχίζω. Δεν μου αρέσει, εξάλλου, να τα παρατάω στην ζωή μου. Προσπαθώ πάντα για το καλύτερο όσο είμαι καλά στην υγεία μου και δεν έχουν τραυματισμούς. Άλλωστε, το να κάνεις πρωταθλητισμό χρειάζεται πάντα να ξέρεις να ξεπερνάς τα όρια σου".

Πέρα από την ενασχόληση του με τον πρωταθλητισμό είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ και επαγγελματίας προπονητής στην ενόργανη γυμναστική. Μάλιστα, εργάζεται ως γυμναστής στις ομάδες Άτλας Πατρών και ΕΑΣ Αλέξανδρος.

"Η γυμναστική είναι η βάση όλων των αθλημάτων, από την οποία ξεκινάνε όλα. Ένα παιδί που θέλει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και να γυμναστεί το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να ξεκινήσει από την γυμναστική και στη συνέχεια να ψάξει να βρει ποιο άθλημα του ταιριάζει" τονίζει ο ίδιος. "Μέσα από τη γυμναστική γυμνάζονται όλα τα μέρη του σώματος και είναι το μοναδικό άθλημα που μπορεί να προσφέρει την πλήρη εκγύμναση".

Βασίλης Κόλλιας - Ο Πατρινός γυμναστής που έχει μάθει να ξεπερνάει πάντα τα όρια του (pics+video) Βασίλης Κόλλιας - Ο Πατρινός γυμναστής που έχει μάθει να ξεπερνάει πάντα τα όρια του (pics+video) Βασίλης Κόλλιας - Ο Πατρινός γυμναστής που έχει μάθει να ξεπερνάει πάντα τα όρια του (pics+video) Βασίλης Κόλλιας - Ο Πατρινός γυμναστής που έχει μάθει να ξεπερνάει πάντα τα όρια του (pics+video)

Ο 27χρονος ασχολείται μέσω της προπονητικής με τα μικρά παιδιά τα οποία και γυμνάζει.

Αυτό που έχει διαπιστώσει είναι ότι οι επιτυχίες της εθνικής και ειδικότερα του μεγάλου μας πρωταθλητή, Λευτέρη Πετρούνια, έχει δώσει κίνητρο σε πολλά νέα παιδιά και γονείς, για να ασχοληθούν με το άθλημα. "Ο Λευτέρης είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση αθλητή.

Είναι ένας αθλητής παγκόσμιας κλάσης που γράφει ιστορία στο άθλημα της ενόργανης. Έχει καταφέρει να φτάσει το τέλειο στην εκτέλεση των προγραμμάτων του, κάτι που σε αυτό το άθλημα που υπηρετούμε, είναι και το ζητούμενο.

Είναι ο άνθρωπος αυτός που έκανε γνωστό το άθλημα της γυμναστικής σε ένα πιο ευρύ κοινό κάτι που σίγουρα αποτελεί επιτυχία, καθώς ποτέ συγκαταλεγόταν στα δημοφιλή αθλήματα. Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, ότι μετά το Ολυμπιακό μετάλλιο που κατέκτησε αυξήθηκαν κατακόρυφα οι εγγραφές των παιδιών σε όλα σχεδόν τα σωματεία γυμναστικής".

Βασίλης Κόλλιας - Ο Πατρινός γυμναστής που έχει μάθει να ξεπερνάει πάντα τα όρια του (pics+video) Βασίλης Κόλλιας - Ο Πατρινός γυμναστής που έχει μάθει να ξεπερνάει πάντα τα όρια του (pics+video) Βασίλης Κόλλιας - Ο Πατρινός γυμναστής που έχει μάθει να ξεπερνάει πάντα τα όρια του (pics+video) Βασίλης Κόλλιας - Ο Πατρινός γυμναστής που έχει μάθει να ξεπερνάει πάντα τα όρια του (pics+video) Βασίλης Κόλλιας - Ο Πατρινός γυμναστής που έχει μάθει να ξεπερνάει πάντα τα όρια του (pics+video)


Πηγή