Ξενογιαννακοπούλου: Στόχος η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο Κράτος

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στο συνέδριο των Ιονίων Νήσων η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα πραγματοποίησης συνεδρίων για να τίθενται σε δημόσια διαβούλευση και συζήτηση ζητήματα που αφορούν τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας.
Η κ. Ξενογιαννακοπούλου αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας της στην ανάγκη να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Δημόσια Διοίκηση, η οποία έχει στοχοποιηθεί τα τελευταία χρόνια.
«Για να αλλάξει αυτό, χρειάζεται να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που προσφέρει το Κράτος στους πολίτες. Γι' αυτό, το επόμενο διάστημα θα καλυφθούν 125 κενές θέσεις και στο άμεσο μέλλον υπάρχει σχεδιασμός για ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών ώστε οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών, όπως στα νησιά, να μπορούν να εξυπηρετούνται χωρίς ταλαιπωρία ακόμα και από το σπίτι τους.
Παράλληλα, η Υπουργός τόνισε πως δεν είναι αυτοσκοπός της κυβέρνησης οι προσλήψεις, αλλά η κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, την Υγεία και το Κοινωνικό Κράτος, ενώ όλες οι νέες προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    24 Νοεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Αχαΐα