Α. Πανδής: «Η αριστερά έχει το στοιχείο της ευθιξίας και της παραίτησης».

Π.Ι.Ν Α. Πανδής: «Η αριστερά έχει το στοιχείο της ευθιξίας και της παραίτησης».

Το μέλος της Ν.Ε. Κέρκυρας Ανδρέας Πανδής μιλώντας στο Corfutv αναφορικά με το θέμα που έχει αναδείξει η εκπομπή «ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» του Corfutv για την σύμβαση του έργου του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», όπου συμμετέχουν συγγενικά πρόσωπα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, υποστήριξε ότι και τα δύο πρόσωπα – ανάδοχοι είναι εκτός γνωστικού αντικειμένου και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα θέμα ηθικό.

Όπως είπε: «Θλίβομαι που με αφορμή ένα τέτοιο γεγονός, μας κουνάνε το δάχτυλο κάποιοι που ήταν γνωστοί για αναθέσεις σε ”κουμπάρους” και όχι μόνο.

Μιλάμε για δύο μέλη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, ο ένας ως ανάδοχος και ο άλλος ως Πρόεδρος του Π.Σ. σε πρόγραμμα με εταίρο την Περιφέρεια Ι.Ν.

Σε αυτό το ζήτημα μπαίνει ερώτημα για το διαγωνισμό, δηλαδή αν ο ανταγωνισμός είναι μειωμένος μπορεί να τον επανακηρύξει. Αν είναι ένα μέλος δεν είναι διαγωνισμός αλλά ανάθεση . Η αριστερά έχει το στοιχείο της ευθιξίας και της παραίτησης. Δεν μπορεί κανείς με προσωπικές ευθύνες να σπιλώνει τους συντρόφους του και τους γύρω του. Πρέπει να σώσει την παρτίδα. Να παραιτηθεί από τα όργανα που εμπλέκονται άλλοι σύντροφοι».


Πηγή