Αφρ. Θεοπεφτάτου: «Η επιδότηση της γραμμής Σάμη – Πάτρα – Ιθάκη και το «Μεταφορικό Ισοδύναμο» θα δώσουν πνοή σ […]

Συνέντευξη στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 «Μέρα Μεσημέρι»

Στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε η βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Η κα Θεοπεφτάτου, αναφέρθηκε στην επιδότηση από την κυβέρνηση με το ποσό των 1,8 εκ ευρώ της γραμμής Σάμη – Πάτρα – Ιθάκη, που ανοίγει τον δρόμο στην επαναλειτουργία της γραμμής.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο «Μεταφορικό Ισοδύναμο» που θα εφαρμοστεί στα νησιά του Ιονίου από την 1η Ιανουαρίου 2019 και θα φέρει εξίσωση του κόστους μεταφοράς που αντιστοιχεί σε επιβάτες και εμπορεύματα με μέσα θαλάσσιας μαζικής μεταφοράς, με το κόστος που θα ίσχυε στα μέσα χερσαίας μαζικής μεταφοράς για την ίδια απόσταση.

Η βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης αναφέρθηκε επίσης και στην προοπτική διάσπασης του Δήμου Κεφαλονιάς, για την οποία όπως τόνισε θα φέρει με τροπολογία στην Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και θα αφορά το «σπάσιμο» σε λίγους νησιωτικούς δήμους.

Η κα Θεοπεφτάτου, εκτιμά πως μέσα στους λίγους δήμους που τελικά θα διασπαστούν θα περιλαμβάνεται και η Κεφαλονιά.

Χαρακτήρισε το πρόβλημα της Κεφαλονιάς, γεωμορφολογικό, ενώ τόνισε πως ενδεχομένως μία άλλη δημοτική Αρχή, ίσως να έκανε διαφορετική διαχείριση στην περιφέρεια της Κεφαλονιάς, που αποτέλεσε και μία από τις αιτίες που οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, ζητούν επιτακτικά το σπάσιμο του Δήμου.


Πηγή