Αγωνιστικό κάλεσμα στους συνταξιούχους από την Επιτροπή Αγώνα Αμαλιάδας και κάμπου (VIDEO)

«Στον δρόμο του αγώνα είναι η διέξοδος…», αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες η Επιτροπή Αγώνα των συνταξιούχων Αμαλιάδας και κάμπου, κατά την διάρκεια συνάντησης στο Εργατικό Κέντρο της Αμαλιάδας, εν όψει της Πανελλαδικής συγκέντρωσης συνταξιούχων το ερχόμενο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 12:30 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος.

Η Επιτροπή συναντήθηκε χθες το πρωί με συνταξιούχους της Αμαλιάδας, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τα αιτήματα και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την μετακίνηση των συνταξιούχων το ερχόμενο Σάββατο στην Αθήνα, προκειμένου να λάβουν μέρος στην συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και εν συνεχεία στην πορεία με προορισμό το Μέγαρο Μαξίμου.

Αντίθετοι στο Νομοσχέδιο

Χθες η Επιτροπή Αγώνα κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι με το κυβερνητικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στην Βουλή για τις συντάξεις, έρχεται να ολοκληρώσει το ‘έγκλημα’ που ξεκίνησαν τα προηγούμενα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις.

Επισημαίνονται ειδικότερα τέσσερα σημεία, τα οποία αποτελούν ταφόπλακα για το συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό. Πιο συγκεκριμένα, αυτό που επισημάνθηκε και κατά την χθεσινή συνάντηση είναι ότι το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε, διατηρεί, επεκτείνει και βαθαίνει όλη την αντιασφαλιστική νοπθεσία, υιοθετεί και αφήνει άθικτες όλες τις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων κυβερνήσεων στις συντάξεις και τα κοινωνικά ασφαλιστικά δικαιώματα.

Επίσης, διατηρεί τον νόμο Κατρούγκαλου, τις θανατηφόρες περικοπές στο ΕΚΑΣ, συντάξεις χηρείας, Επικουρικές, τις τραγικές συνέπειες των περικοπών στους νέους συνταξιούχους, την προσωπική διαφορά και όλες τις διατάξεις που σταθερά οδηγούν στην κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα απ’ ότι έχει μείνει στην κοινωνική ασφάλιση.

Ένα άλλο σημείο είναι ότι παγώνει όλες τις συντάξεις τουλάχιστον για την επόμενη τετραετία και προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια στων συνταξιούχων με την κατάργηση του νόμου 4472/17, που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε και προβλέπει νέες περικοπές.

Οι συνταξιούχοι κάνουν λόγο για κοροϊδία και απαντούν με την πανελλαδική συγκέντρωση το ερχόμενο Σάββατο και διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να υιοθετήσουν και απορρίπτουν την κοροϊδία και τις ψευτιές της κυβέρνησης.

«Δεν θα νομιμοποιήσουμε στην συνείδησή μας ότι μας έχουν αφαιρέσει μέχρι σήμερα. Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια» επισημάνθηκε χθες.

Τα αιτήματα

Οι συνταξιούχοι αγωνίζονται για κατάργηση του νόμου 4387/16 του Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, ζητούν να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα, λένε όχι στην μείωση του αφορολόγητου και στην περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, του ΕΚΑΣ και των συντάξεων χηρείας, ζητούν άμεση απόδοση των δώρων και ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων, ζητούν να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στα 360 ευρώ, διεκδικούν δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, καθώς επίσης διεκδικούν ότι έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό- αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο.

«Συνεχίζουμε όλοι πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, αδιάκοπα στον δρόμο του αγώνα» είναι το κεντρικό σύνθημα.

Τα δρομολόγια

Σε ότι αφορά τους συνταξιούχους της Αμαλιάδας, η μετάβαση θα γίνει δωρεά στην Αθήνα με λεωφορεία που θα αναχωρήσουν το πρωί του Σαββάτου.

Ειδικότερα το λεωφορείο από την Αμαλιάδα θα αναχωρήσει στις 7:45 το πρωί από τα ΕΛΤΑ, στις 7:55 το πρωί από το Κέντρο Υγείας Γαστούνης, στις 8:05 από τον Άγιο Κωνσταντίνο στην Ανδραβίδα, στις 8:10 από την κεντρική πλατεία στα Λεχαινά και στις 8:20 από την πλατεία Ελευθερίας στην Βάρδα.


Πηγή