Αγρίνιο: «Θύματα» της κρίσης και οι λαϊκές αγορές (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ευτελείς ποσότητες ψωνίζουν οι καταναλωτές – Πως περιγράφουν την κατάσταση στη «Σ» παραγωγοί

Τα πάνω κάτω έχουν έρθει στις λαϊκές αγορές! Δυσοίωνο είναι το μέλλον τους, όπως δηλώνουν πολλοί παραγωγοί. Η εικόνα άλλαξε ριζικά τα τελευταία χρόνια και από την εποχή που οι χώροι της λαϊκής αγοράς ήταν απροσπέλαστοι, πλέον είναι σχεδόν άδειοι! Ο οικονομικός «Γολγοθάς» της εποχής αποτυπώνεται ακόμη και στα λιγοστά χρήματα που διαθέτουν οι Αγρινιώτες για τα ψώνια της εβδομάδας, πληρώνουν με κέρματα. Οι άνθρωποι της λαϊκής αγοράς τοποθετούνται στη «Σ» και περιγράφουν την κατάσταση.

vasilis-tselios
Ο Βασίλης Τσέλιος

Ο Βασίλης Τσέλιος ανέφερε: «η κατάσταση είναι δραματική. Περιμένουμε πότε θα μπει ο μήνας, να πληρωθεί ο κόσμος να δουλέψουμε για μια εβδομάδα. Την δεύτερη εβδομάδα ίσα που υπάρχει κίνηση και όλο το υπόλοιπο διάστημα τίποτα. Δεν φτάνουν τα χρήματα στον κόσμο. Η κάμψη τον τελευταίο χρόνο είναι πιο έντονη. Το ποσοστό της αγοραστικής κίνησης μπορεί και να αγγίζει το 50%».

zois-koumasis
Ο Ζώης Κουμάσης

Ο Ζώης Κουμάσης τόνισε: «μόλις ο μήνας περάσει το μισό του, αυτόματα η πτώση φτάνει στο 50% και συνεχώς φθίνει. Ο κόσμος γνωρίζει την λαϊκή και μας προτιμάει όταν θέλει να ψωνίσει. Αυτό είναι που μας κρατάει».

athanasios-karagiannis
Ο Αθανάσιος Καραγιάννης

Ο Θανάσης Καραγιάννης σημείωσε: «από την αρχή της κρίσης η πτώση είναι έκδηλη, ενώ το τελευταίο έτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες κάθε μήνα το φαινόμενο είναι πιο έντονο, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα. Η πτώση στη λαϊκή αγορά είναι της τάξεως του 40% σε σχέση με πέρσι. Οι πάγκοι μας δεν αδειάζουν. Αυτό συμβαίνει κάθε μέρα στη λαϊκή αγορά».

spiros-galanopoulos
Ο Σπύρος Γαλανόπουλος

Ο Σπύρος Γαλανόπουλος δήλωσε: «η πτώση είναι μεγάλη τουλάχιστον στο μισό από πέρσι. Ο κόσμος τώρα πια ψωνίζει πολύ λίγα προϊόντα. Δεν βγαίνει. Μας έχει δυσκολέψει πολύ και η διανομή των καρτών από τα super market».

giorgos-panagiotelis
Ο Γιώργος Παναγιωτέλης

Ο Γιώργος Παναγιωτέλης υπογράμμισε: «η αγορά έχει πέσει σε πολλά επίπεδα παρά το γεγονός ότι τα προϊόντα είναι πρώτης ποιότητας. Η ανέχεια του κόσμου είναι μεγάλη. Η πτώση που υπάρχει είναι της τάξεως του 40%. Υπάρχει μια κίνηση μόνο όταν πληρώνεται».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Επίσκεψη Χριστοδουλάκη στην ΑΜΦΙΓΑΛ (ΔΕΙΤΕ VIDEO)


Πηγή