Αλεύχιμον: «Παραμένουμε σταθερά αντίθετοι σε όποια πράξη καταστρατηγεί τα συνταγματικά μας δικαιώματα».

Δήμος Κέρκυρας Αλεύχιμον: «Παραμένουμε σταθερά αντίθετοι σε όποια πράξη καταστρατηγεί τα συνταγματικά μας δικαιώματα».

Δελτίο τύπου αναφορικά με την σημερινή συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε ο Σύλλογος Αλεύχιμον.

Σύμφωνα με αυτό: «Όταν η αλήθεια χειρίζεται μέσα από ανθρώπους οι οποίοι έχουν πραγματικά μελετήσει και ερευνήσει την ηθική και την νομοτελειακή της υπόσταση, δεν υπάρχει άλλη διαδρομή πέραν της αναδείξεως της. Όταν δεν πλανάται μέσα σε γενικολογίες , αοριστολογίες, μεροληψίες, άγνοια ή λανθασμένη γνώση , γίνεται φορέας δικαίου και κοινωνικής ευημερίας.

Αυτής της μορφής η αλήθεια διαχειρίστηκε άψογα σήμερα το πρωί από τους νομικούς εκπροσώπους των Λευκιμμιωτών στην δικαστική αίθουσα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Πλείστα νομικά κατοχυρωμένα και δικαιολογημένα επιχειρήματα απέναντι στο ένα και μοναδικό των αντιδίκων : «Δεν έχουμε που να πάμε τα σκουπίδια! Η παραβίαση του νόμου είναι η μόνη μας λύση στο αδιέξοδο, ζητάμε πολιτική παρέμβαση.» Δεν παρουσιάστηκε κανένα επιχείρημα από όλα αυτά που καιρό τώρα μέσω των Μ.Μ.Ε. προσπαθούσαν να πείσουν την κοινή σκέψη και γνώμη ότι πρόκειται περί ενός έργου νόμιμου.

Ήμασταν γνώστες όλων των παραπάνω , αλλά μετά την σημερινή συνεδρίαση ενισχύσαμε ακόμα περισσότερο το δίκαιο του αγώνα μας. Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός πως, αν αυτό που κάποιοι ονομάζουν και επιθυμούν να αδειοδοτήσουν ως περιβαλλοντικό έργο λειτουργήσει, θα αποτελέσει μια επιπλέον κακουργηματική πράξη ενάντια σε περιβάλλον και πολίτες.

Εν αναμονή και της αυριανή μας συνάντησης στο Υπουργείο Εσωτερικών , δηλώνουμε πως θα παραμείνουμε σταθερά αντίθετοι σε όποια πράξη καταστρατηγεί τα συνταγματικά μας δικαιώματα.

Ευχαριστούμε τον δικηγόρο μας κύριο Αδαμάντιο Μπασαρά για την συμμετοχή του σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα των Λευκιμμιωτών, αλλά κυρίως όλους τους συνανθρώπους μας που πιστεύουν σε αυτήν την δικαστική μάχη και βοηθούν στην υλοποίηση της».


Πηγή